D’n opbouw in beeld: Dag 1, Tiroler Dorp wordt opgebouwd en Tilburgers versieren hun huizen!

Nog vier nachtjes slapen en we mogen weer! Kun jij – net zoals wij – niet meer wachten tot de kermis weer gaat beginnen? Dan hebben wij goed nieuws! Om de voorpret nog wat te vergroten, gaan we iedere dag op pad om een fotoreportage te maken van Tilburg tijdens ‘D’n opbouw’. Check de fotoreportage hieronder!

Kermisvlaggen op Tilburg Station

Kom jij tijdens de kermis naar Tilburg met de trein? Dan wordt je feestelijk onthaald door deze kermisvlaggen! Deze kermisvlaggen wapperen met trots bij het station, zo krijgt iedere kermisganger buiten Tilburg een leuke ontvangst!

Versierde gebouwen

Over vlaggen gesproken! Traditiegetrouw versieren verschillende omwonenden van de kermis zijn of haar balkon. Een ding is zeker: deze mensen kunnen niet wachten tot de kermis gaat beginnen! Zoals ieder jaar is het gebouw van Interpolis ook mooi versierd met een supermooie banier!

 Tiroler Dorp krijgt vorm

‘Nur ein bisschen warten und jetzt geht’s los!’ Tijdens de Tilburgse Kermis verandert het NS-Plein tien dagen lang in een heus Tiroler Dorp! Het bouwen van dit dorp is een grote klus: de bouwers zijn namelijk al vanaf vorige week bezig met het bouwen van het dorp. Heb jij dus zin om jezelf te wanen in de wereld van onze oosterburen? Dan is het Tiroler Dorp ’the place to be’ voor jou! Dat wordt dus tien dagen lang genieten van Duitse biertjes, bratwurst en schlagermuziek!

Opbouw festival en feestjes

Tijdens de kermis wordt er natuurlijk ontzettend veel gefeest. De gemeente is dan ook druk bezig om de kermis meer te festivaliseren. Met festivals als Villa Ananas, Road Show Festival, Draaimolen Festival en nog veel meer, is er genoeg te doen als je van een goed festival houdt. Naast festivals zijn er ontzettend veel plekken waar verschillende feestjes worden georganiseerd. Zo is het tien dagen lang feest bij de Korte Heuvel, Stadhuisstraat, Oranjestraat en natuurlijk zal de Jupiler Bierhal ook tien dagen in het teken staan van feest!

Wegafzettingen en omleidingen

Tijdens de Tilburgse Kermis is een groot deel van de binnenstad niet of lastig te bereiken. Voorkom daarom verrassingen en zorg dat je voorbereid op pad gaat. Neem daarom zeker een kijkje op de website van de gemeente. Klik hier om alles te weten te komen over de bereikbaarheid van de kermis en klik hier voor de wegafsluitingen tijdens de kermis.

Alles over de Tilburgse Kermis

Ga jij naar de Tilburgse Kermis en wil jij er écht van overtuigd zijn dat je voorbereid op pad kunt gaan? Check dan zeker dit artikel waarin je alle benodigde informatie leest over jouw kermisbezoek!