Documentaire Down to Earth keert terug naar Cinecitta

Down To Earth

Na vele verzoeken voor de terugkeer van de documentaire Down To Earth is het dan eindelijk zover. Van dinsdag 27 december tot vrijdag 30 december is deze fantastische documentaire weer te zien bij Cinecitta Tilburg.

Om ouders de gelegenheid te geven om deze belangrijke documentaire met hun kinderen te zien, heeft Cinecitta speciaal voor hen de film Down To Earth geprogrammeerd in de kerstvakantie.

Down To Earth

Op zoek naar een nieuw perspectief en zingeving leefden Rolf Winters en Renata Heinen met hun drie kinderen vier jaar in Noord Amerika samen met een Indianenstam. Daar ontstond het idee om de wijsheid van de stamoudsten op film vast te leggen. Het gezin trok daarop een jaar rond de wereld op zoek naar de verborgen Wisdom Keepers en leefden bij verschillende volksstammen op zes continenten. De film voert de kijker van de oevers van Lake Superior in Michigan tot het hart van de Amazone, van het Australische achterland tot de Kalahari woestijn en van de Andes tot aan de binnenlanden van India. Hun ontmoetingen met de ‘Keepers of the Earth’ laten niemand onberoerd.

De film heeft ondertussen al verschillende awards gewonnen; Awards Illuminate Film Festival 2015, Winnaar Juryprijs Spirit Film Festival 2015 en is de winnaar van de Publieksprijs. De film heeft inmiddels de status van de Kristallen Film bereikt, het is het kijken van deze film dus zeker waard!

Kort samengevat

  • Locatie: Cinecitta Tilburg, Willem II Straat 29
  • Datum: van dinsdag 27 december tot en met vrijdag 30 december
  • Tijd: op alle dagen om 11:00 uur tot 12:30 uur
  • Tickets: €9,- hiervoor kun je terecht op de website van Cinecitta