Documentaire JESSE te zien bij Cinecitta

JESSE

De documentaire JESSE, die op het laatste moment niet werd uitgezonden op televisie, is maandag 4 september tóch te zien, en wel bij Cinecitta. Op deze avond wordt de film twee keer vertoond.

JESSE

Deze documentaire is een film – van binnenuit – over de politieke campagne van een jonge lijsttrekker die gaat voor politieke winst en die geconfronteerd wordt met persoonlijk verlies. Deze documentaire laat fractievoorzitter Jesse Klaver zien middenin de spannende verkiezingsstrijd van GroenLinks. In nog niet eerder vertoonde beelden zie je van dichtbij hoe hij met zijn team debatten voorbereidt en kleine overwinningen viert.

Naast zijn directe collega’s houdt de lijsttrekker van GroenLinks ook zijn familie dicht bij zich tijdens de campagne; echtgenote Jolein reist mee en na elk optreden belt hij met zijn moeder Marcella, die hem onvoorwaardelijk steunt. Sinds Jesse’s aantreden stijgt GroenLinks in de peilingen en zijn beweging krijgt duizenden jongeren op de been. Maar met zijn populariteit neemt ook de kritiek toe: “Jesse Klaver is te jong en onervaren. Hij is niet authentiek en gedraagt zich als een popster, niet als een politicus.”

De filmmaker

Een jaar lang was filmmaker Joey Boink ‘beeldvoerder’ voor Jesse Klaver. Als lid van het kernteam van de campagne ontstond er een hechte band tussen hen. Joey besloot een documentaire te maken en liet de camera een jaar lang achter de schermen doordraaien.

Praktische informatie

Wil jij er maandag 4 september bij zijn? De documentaire wordt twee keer vertoond:

  • 20.50 uur;
  • 22.00 uur.

Tickets kun je online bestellen via de website van Cinecitta of aan de kassa. Reserveren kan ook via 085-9022996.

JESSE