Documentaire over Tilburgse blogger Eric Mijnster nu te zien

Omdat ik het wil

Eric Mijnster is beroepsmatig blogger en heeft daarmee van z’n hobby z’n werk gemaakt. Elke dag doet de 26-jarige Tilburger wat hij het allerliefste doet: wielrennen, reizen en zijn ervaringen delen met de rest van de wereld. Inmiddels zijn het niet alleen de fietsverhalen meer die lezers naar zijn blog Gespleten Asfalt trekken; ook zijn leven an sich wekt interesse. Tijdens zijn laatste fietstocht werd Eric vergezeld door een cameraploeg. De documentaire van deze onmenselijke tocht is nu te zien.

Eric: “Soms zie ik iets, en dan zegt alles in mij dat ik het wil doen. Er is dan geen reden nodig om in actie te komen. Geen beloning in de vorm van geld of schouderklopjes. Ik wil het gewoon. De actie zelf is de beloning. Daarom doe ik het.”

‘Omdat ik het wil’

Voor Eric was la Route des Grandes Alpes zo’n actie. Op 24 juni 2015 waagde hij zich aan de onmenselijke missie om 650 kilometer en 14 bergen non-stop te fietsen. Zijn vader, vijf vrienden en een filmploeg volgden hem op de voet.

‘Omdat ik het wil’ is de documentaire over die onvergetelijke rit. Het laat een menselijke staat zien waarin de wereld uit regenboogkleuren bestaat. Het gaat over de strijd tussen vader en zoon. “En bovenal over alles in mij wat zegt dat ik iets wil doen” aldus Eric.

Bekijk hier de hele documentaire.

Meer informatie over Eric is te vinden op zijn website en Facebookpagina.