Doe mee aan de burgemeestersquiz op 18 april

burgemeestersquiz

Inwoners van Tilburg, Berkel-Enschot en Udenhout, doe mee aan de Tilburgquiz! Op 18 april 1809 verleende Lodewijk Napoleon stadsrechten aan Tilburg. Precies 150 jaar later werd burgemeester Theo Weterings in onze stad geboren. Om die heugelijke feiten te vieren organiseren de partners van Erfgoed Tilburg op woensdagavond 18 april 2018 in Theaters Tilburg een burgemeestersquiz.

Burgemeestersquiz

Op woensdagavond 18 april staan ze stil bij de verjaardagen van Tilburg en zijn burgemeester door middel van een burgemeestersquiz. Wie weet er het meest over de tientallen burgemeesters van Tilburg, Berkel-Enschot en Udenhout? Welke burgemeester was er bijvoorbeeld het kortst in functie? Welke burgemeester had als bijnaam ‘Cees de Sloper’? En welke burgemeestersstraat is de langste? De vragen worden niet alleen gesteld door quizmaster Frank van Pamelen, maar worden ook ingeleid door het zingen van een lied, het voordragen van een column of het tonen van bijzondere burgemeestersstukken uit Regionaal Archief Tilburg of de collectie van Stadsmuseum Tilburg.

18 april

Het toeval wil dat 18 april ook de verjaardag is van onze burgemeester Theo Weterings. Een mooie reden om op deze dubbele verjaardag iets bijzonders te doen. Grote vraag was vervolgens: zou de burgemeester zijn eigen verjaardagsfeestje in huiselijke kring willen inruilen voor deze bijzondere bijeenkomst? Het antwoord was: ja! Weet jij meer over de burgemeesters van Tilburg, Berkel-Enschot en Udenhout dan burgemeester Weterings? Kom naar deze avond en strijd tegen onze eerste burger en zijn team. Wie weet ontvang jij de eerste prijs uit handen van de burgemeester!

Meedoen?

Doe je mee aan deze bijzondere quiz over Tilburg? Word jij lid van het Brokx-team, het Panis-team of Becht-team? Meld je dan aan, het liefst al met een compleet team van vier personen, op info@erfgoedtilburg.nl. Er is ook de mogelijkheid om je als toeschouwer aan te melden.