Donateurs gezocht om wandelgids ‘Wandelen buiten de binnenstad van Tilburg’ te realiseren

Wandelgids

De enthousiaste Tilburgse Jacqueline Bankers wil Tilburgers aan de wandel krijgen! En wel doormiddel van de wandelgids ‘Wandelen buiten de binnenstad’. Van deze gids bestaan er al edities in steden als Eindhoven, Zwolle, Dordrecht, Groningen en Amsterdam. Tilburg behoort helaas nog niet tot dit rijtje en daar wil Jacqueline verandering in brengen. 

Zij nam daarom contact op met de uitgever van de gidsen, Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig. Gegarandeerd Onregelmatig heeft inmiddels ruim 50 wandelgidsen uitgebracht en wint hier regelmatig prijzen mee. Zo hebben ze in 2016 de Oscar onder de wandelprijzen gewonnen: door de Fiets- en Wandelbeurs werd de uitgeverij beloond met een prestigieuze Gouden Wandelschoen.

De wandelgids

In de gidsen staan niet alleen prachtige wandelingen, maar ook veel foto’s en achtergrondinformatie over historie, cultuur, kunst, natuur en meer. In de gids word je geattendeerd op veel bijzondere gebouwen, musea, natuurgebieden en kunst in de openbare ruimte. De wandelgidsen richten zich veelal op buitengebieden of ommetjes in de binnenstad. Met de Wandelgids buiten de binnenstad van Tilburg, leer je de stad op een hele andere manier kennen en zal je verrast worden door bijvoorbeeld gebieden als De Reeshof, De Blaak en Tilburg-Noord.

Externe financiering

Om het maken van de gids mogelijk te maken, is er een externe financiële bijdrage nodig. Deze bijdrage kan bestaan uit één bedrag, maar ook uit de afname van een aantal boekjes of de combinatie daarvan. In de wandelgids zal een vermelding worden gemaakt van de organisaties of bedrijven die de gids financieel mogelijk hebben gemaakt. Er zijn al twee sponsoren bereid om ieder een mooi bedrag van 1000 euro te doneren voor de totstandkoming van deze wandelgids. Er is echter nog 3000 euro of de afname van 300 gidsen meer nodig (dit kan dus ook onder verdeeld worden onder verschillende partijen).

Doneren doe je zo

De wandelgids is mooi om te geven, bijvoorbeeld als relatiegeschenk. Ook voor niet-wandelaars is het een leuke gids om meer te leren over Tilburg.  Ben jij enthousiast en wil jij je steentje bijdragen? Organisaties of bedrijven die overwegen om een donatie te doen kunnen met Jacqueline contact opnemen door een mail te sturen naar jacquelinebankers@gmail.com.