Doncurado; Beleef het échte Spanje in Tilburg

Rachel blogt

Op het moment dat ik dit schrijf, zit ik heerlijk in de tuin achter mijn laptop. De zon schijnt, het is over de 20 graden en binnen handbereik heb ik een glas met een ijskoud drankje. Het is midden april dus dat mag ook wel. De zon heeft lang genoeg op zich laten wachten!

Van dit weer krijg ik de behoefte om lekker naar een warm land, denk aan Spanje, af te reizen en daar te genieten van de zon en het heerlijke eten & drinken.
Helaas zit een tripje naar Spanje er voorlopig niet in voor mij, maar er is gelukkig sinds kort nog een andere manier om je in Spaanse sferen te wanen; Doncurado!
Doncurado is een restaurant en winkel ineen, met een sfeer die geïnspireerd is door de Spaanse ‘mercado’. Het pand is gelegen aan de Piushaven in Tilburg en is sinds maart 2013 geopend. In het restaurant kan je genieten van heerlijke producten zoals hammen, worsten, kazen en Spaanse ‘Vinos’. Daarnaast is er een ‘mercado’ waar je authentieke Spaanse producten kan kopen voor een gezellig avondje thuis.

Vorig weekend ben ik er voor de eerste keer geweest samen met een aantal vriendinnen. Ik had al veel positieve verhalen gehoord en was erg benieuwd of je het échte Spanje in Tilburg kan beleven. En ja hoor, het kan en het was heerlijk! Het enige minpuntje, naar mijn mening, is dat ze geen kaart hebben. Je moet je dus laten verrassen door de wisselende gerechten.

Ondanks dat kan ik jullie Doncurado zeker aanbevelen!

Rachel

Dit was de (voorlopig) laatste blog van Rachel op Tilburg.com!