Don’s Noodle Shop stopt met opgeheven hoofd: ‘Het was kei vet, maar het is mooi geweest’

Na een opstartjaar en twee jaren vol coronamaatregelen stopt Don’s Noodle Shop in de huidige vorm. Eigenaren Stan en Jody van het comfort food restaurant aan de Langestraat kijken terug op drie mooie jaren, maar besluiten meer tijd te gaan vrijmaken voor hun gezin. Lees snel verder.

Eén specifieke reden om te stoppen is er niet vertelt Stan: “Het is een optelsom van factoren, maar het belangrijkste is ons gezinsleven. We hebben een kindje van twee en eentje van zes. Daar willen we graag meer tijd aan gaan besteden.”

En dus kijken ze terug op een turbulente tijd. Don’s was net een jaar open toen de coronamaatregelen werden ingevoerd, dus veel tijd om een stabiele basis voor het bedrijf te bouwen was er niet. Maar ze vinden zichzelf absoluut niet zielig. “Iedereen heeft het lastig gehad in tijden van corona. Wij als bedrijven, maar ook iedereen die lekker een hapje wilde gaan eten in de stad. We zijn niet zielig, maar de koek is op. We stoppen met opgeheven hoofd en hebben ons restaurant te koop gezet,” zegt Stan.

Don’s Noodle Shop

Vele Tilburgers zullen misschien wel eens de noodles, dumplings of één van de andere Aziatische gerechtjes van Don’s Noodle Shop hebben geproefd. Bij veel mensen is Don’s dan ook een begrip geworden en daar zijn Stan en Jody trots op. “We kregen enorm veel lieve berichtjes toen het bekend werd dat we gingen stoppen. Voor velen zijn we echt een begrip in de stad geworden. Het was voor ons een honk, een thuisbasis. Dat hebben we elke dag proberen uit te stralen. We waren vernieuwend, hebben een grote community opgebouwd en zelfs tot de dag van vandaag leren mensen Don’s Noodle Shop nog kennen,” vertelt Jody enthousiast. Al deze mooie dingen wegen voor het duo niet op tegen het gezinsleven en de pech met corona. “Een rijdende trein zet je niet zomaar stil, maar nu hebben we de trein echt tot een stoppen gebracht. Dat is niet makkelijk, maar we zijn enorm trots op wat we hebben neergezet.”

Laatste weekend

Komend weekend zal het laatste weekend zijn dat Don’s Noodle Shop in de huidige vorm te vinden is in de Langestraat. Dat is niet onopgemerkt gebleven. “We zitten al bijna helemaal vol qua reserveringen, op een gegeven moment moesten we zelfs mensen afwijzen. Zondag zijn we niet open, maar mochten er nog gerechten over zijn van zaterdag, dan willen we de mensen op zondag nog de kans geven om dat te komen afhalen. Nog op zoek naar een toffe shopper? Don’s heeft nog een stapel toffe linnen tassen gevonden. Ze verkopen de tassen dit weekend voor €5. Meer info kun je vinden op de Instagrampagina van Don’s Noodle Shop.

Toekomst

Stan en Jody hebben allebei een achtergrond in de marketing en communicatie en gaan hun werkzaamheden in die branche weer oppakken. Het restaurant staat inmiddels te koop. Stan en Jody hebben het restaurant altijd netjes onderhouden en mooi opgeknapt. “Het is een mooi restaurant en instapklaar.” Als Don’s Noodle Shop straks echt dicht is, wil het duo af en toe nog leuke dingen organiseren. “Voor ons blijft Don’s altijd bestaan: het is precies geworden hoe wij het voor ogen zagen. We willen er nog dingen mee gaan doen, maar wat dat precies is, zal de toekomst uitwijzen.” Ze adviseren dan ook de socials van Don’s Noodle Shop in de gaten te houden. “Don’s is niet weg,” sluit Jody af.