Door Tilburgse studenten ontwikkelde studieplatform zeer populair

world university ranking

Tilburgse studenten van Tilburg University hebben een studieplatform ontwikkeld, Studle genaamd, dat samenvattingen van leerstof, een online boekenmarkt en een discussieforum bevat. Studle is pas een paar semesters online, maar de Tilburgse studenten weten het platform al goed te vinden. Binnen een paar maanden heeft het platform nu 600 accounts. Vooral het gedeelte met samenvattingen is erg populair. 

Studle voorkomt wildgroei

Het platform werd door studenten gebouwd met de intentie om de wildgroei van websites met studiemateriaal tegen te gaan. “Ik ergerde mij aan de hoeveelheid verschillende websites die ik nodig had voor mijn studiemateriaal”, aldus Niek Jongbloets – één van de initiatiefnemers. Hierdoor ontstond het idee om zelf een platform te bouwen dat aansluit bij de online omgeving van de universiteit. Uitgaande van het wiki-idee kunnen studenten op Studle.nl samen werken aan de perfecte samenvatting. De samenvattingen op Studle zijn daardoor steeds up-to-date. Naast de samenvattingen zijn er ook een boekenmarktplaats en een forum te vinden.
Studenten van Tilburg University zijn erg enthousiast over het initiatief en maken er al dankbaar gebruik van. Ze zijn vooral te spreken over de overzichtelijke website en structuur van de samenvattingen. Daarnaast wordt ook de kwaliteit van de samenvattingen geprezen.

Streven naar landelijke dekking

Vooralsnog is het platform alleen beschikbaar voor studenten aan de Tilburg University. De meeste economievakken zijn nu vertegenwoordigd, voor andere opleidingen groeit het aantal samenvattingen in rap tempo. Er zijn plannen om het platform ook voor andere onderwijsinstellingen beschikbaar te stellen. Aan de ontwikkeling en onderhoud van Studle werken momenteel circa tien studenten van Tilburg University.