Dorine werkt 14 jaar voor het Tilburgse bedrijf: ‘Gezelligheid en hard werken gaan hier hand in hand’

In de reeks ‘Gezichten van Pondres’ stellen wij verschillende medewerk(st)er van het mooie bedrijf – dat dit jaar 65 jaar bestaat – aan je voor. Vandaag is het de beurt aan de 54-jarige Dorine Grootwagers. De goedlachse Tilburgse werkt sinds 2008 bij Pondres, groeide intern door en heeft nog voldoende ambities binnen het bedrijf. Lees snel verder.

Dorine heeft jarenlange ervaring als managementassistente en receptioniste. Ze werkt jaren voor een bedrijf in de bouwsector totdat haar werkgever failliet gaat. Ze stelt haar CV beschikbaar en Pondres neemt contact op. “Op de dag dat ik ging trouwen, kreeg ik van Pondres te horen dat ik was aangenomen. Sindsdien ben ik niet meer weggegaan en ik ben ook niet van plan om dat te doen.”

Pondres heeft een duidelijke link met de stad Tilburg en werkt graag met Tilburgers. Daar is Dorine er eentje van. “Ik hou van deze stad. Ik ben ieder weekend wel bij Bruin Kafee te vinden en hou van festivals. Mijn dochter treedt binnenkort met haar alias Kees en Kuuk op tijdens Spoorpark Live. Daar kijk ik natuurlijk enorm naar uit.”

‘Ik zorg ervoor dat alles op rolletjes loopt voor onze klanten’

De eerste tien jaar werkt Dorine als receptioniste totdat er vijf jaar geleden een interne vacature langskwam op de afdeling account support. “In contact staan met de verschillende klanten trok me op den duur wat meer. Ik solliciteerde op de functie als administratief ondersteuner op de afdeling account support en werd aangenomen. Daar werk ik nu ter ondersteuning van de verschillende accountmanagers, maar ik heb ook mijn eigen klanten.”

Een van de klanten waar Dorine voor werkt, is Hallmark. Als jij als consument namelijk een kaartje bestelt bij Hallmark met eventueel een opblaasballon of ander cadeautje erin, worden die bij Pondres gedrukt, ingepakt en verstuurd. “Ik ben ervoor verantwoordelijk dat alles op rolletjes loopt. Mijn functie bestaat uit veel contact met de klant en afdelingen intern. Eigenlijk ben ik de tussenpersoon tussen onze klant en onze verschillende afdelingen. Denk aan de afdelingen inkoop, inslag, productie en fulfilment. Ook ondersteun ik onze accountmanagers administratief. Daarbij moet je denken aan facturatie en het nabellen van klanten.”

‘Pondres is een leerbedrijf’

Pondres is een bedrijf dat zorgt voor op maat gemaakte communicatie voor haar klanten. Dit doen ze zowel digitaal als op print. Daarnaast verzorgen ze fulfilment voor klanten. Dit betekent dat ze het gehele proces achter een webshop uit handen nemen. Van het in orde maken van bestellingen tot het verzenden ervan. Maar Pondres doet veel meer. “Voor Hallmark verzorgen we de hele levering van begin tot eind. Maar we hebben veel meer gave klanten waarvoor we werken. Zo worden de bonuskaarten van Albert Heijn hier gemaakt en verzonden, doen we mailings voor de vogelbescherming, maar ook klantcommunicatie voor Volvo.”

Oftewel: een mooi palet aan klanten. Het bedrijf groeit snel en is altijd ambitieus. “Pondres vindt het ook voor haar personeel belangrijk dat ze zich blijven ontwikkelen. Het stimuleren van ambities is dan ook belangrijk. Ik zie Pondres écht als een leerbedrijf. Niet alleen voor studenten die hier de kans op een baan krijgen, maar ook voor mensen zoals ik die op 54-jarige leeftijd nog willen blijven ontwikkelen. Je bent nooit te oud om te leren zeg ik altijd.”

Dorine heeft de ambitie om door te groeien tot account support medewerk(st)er. “Ik merk dat ik het leuk vind om niet alleen op de achtergrond te werken. Het lijkt me gaaf om zelfstandig voor meerdere klanten te werken en de orders volledig te begeleiden.”

‘Het voelt als een familiebedrijf’

Je leest het: Dorine heeft het erg naar haar zin. Dat komt door het werk en de doorgroeimogelijkheden, maar ook zeker door de sfeer op de werkvloer. “Het is hier gewoon hartstikke gezellig. We werken hier heel erg hard met zijn allen, maar tussendoor is er voldoende ruimte voor een lolletje.”

Hoe ze de sfeer zou omschrijven? “Het voelt hier als een familiebedrijf, ook al is het dat niet. Er is hier geen voelbare hiërarchie. Als je ergens mee zit, kun je altijd bij iemand terecht. En als er tijdens de kerstperiode hard gewerkt moet worden voor een klant als Hallmark, staat de directie ook gewoon mee te helpen met inpakken. Dat vind ik wel mooi hier.”

Volgens Dorine heeft Pondres ook veel oog voor haar personeel. “Er worden regelmatig leuke borrels of feesten georganiseerd. Daarnaast krijg je ook regelmatig een leuke attentie. Tevens hebben ze veel oog voor de wensen van de collega’s. Er zijn genoeg voorbeelden van collega’s die hier zijn doorgegroeid of juist een switch hebben gemaakt qua functie.”

Ben jij de nieuwe collega van Dorine?

Pondres is momenteel hard aan het groeien en zoekt daarom ook versterking. Onder andere op de afdeling van Dorine. “We zoeken mensen die graag hard werken en daarnaast gezellig zijn. Je werkt voor mooie klanten en met gezellige collega’s. We hebben hier veel jubilarissen en daaruit blijkt dat mensen het hier lang naar hun zin hebben.”

Ben jij benieuwd naar de openstaande vacatures van Pondres? Check dan deze website! Daar vind je ook de vacature ‘account manager binnendienst’. Dit is de vacature op dezelfde afdeling als Dorine!

PS. Eerder spraken we ook met andere collega’s van Dorine over hun werk op andere afdelingen. Deze interviews lees je door op onderstaande links te klikken.