Dotan in december voor optreden naar 013

Dotan

Singer-songwriter Dotan komt op donderdag 17 december naar Tilburg. De getalenteerde Amsterdamse muzikant, bekend van de prachtige hitsingle ‘Home’, staat later die maand in een uitverkochte (!) Ziggo Dome, maar voor het zover is komt hij eerst naar 013 voor zijn eerste Tilburgse show.

Dotan

Voor Dotan is het in slechts enkele jaren snel gegaan. De getalenteerde liedjessmid met de fraaie stem debuteert in 2010 heel verdienstelijk met ‘Dream Parade’ waarop een aantal fraaie liedjes te horen zijn die het talent van de in Jeruzalem geboren Amsterdammer tonen. Ondanks creatief succes en de nodige aandacht, laat een definitieve doorbraak toch nog even op zich wachten.

Song van het jaar

De singer-songwriter zoekt voor zijn tweede album de intimiteit van de huiskamers op om zijn nieuwe materiaal uit te proberen. Die aanpak resulteert uiteindelijk in het mooie ‘7 Layers’ (2014) en dit keer is het niet alleen creatief raak; zijn erg fraaie single ‘Home’ groeit uit tot een gigantische hit. Het aanstekelijke lied wordt door 3VOOR12 uitgeroepen tot ‘Song van het Jaar’ en blijkt het meest gedraaide nummer op de nationale radio.

Dankzij die succesvolle single blijken de huiskamers opeens een paar maatjes te klein; Dotan speelt dan ook op onder andere het hoofdpodium van Pinkpop en trekt volle (pop)zalen in binnen- en buitenland. Eind dit jaar bekroont hij zijn succesvolle periode met een uitverkocht optreden in de Ziggo Dome, maar voor het zover is, doet Dotan nog een show op de plek waar hij toch nog steeds het best tot zijn recht komt: binnen de muren van een warme popzaal.

Meer info

  • Datum: Donderdag 17 december
  • Aanvang 20:00
  • Zaal open 19:00
  • Tickets € 32,50 (excl. servicekosten)
  • Zaal: Main
  • Voorverkoop: vanaf woensdag 23 september, 10:00 uur
  • Meer info: www.013.nl