Doxa Challenge 28 mei 2011: Sport mee tegen diabetes!

Op zaterdag 28 mei wordt de Doxa Challenge voor de 4de keer georganiseerd! Dit jaar zal deze sportieve en gezellige dag voor het eerst in Tilburg gehouden worden. Wederom kan je deelnemen aan drie verschillende sporten, namelijk: zwemmen, hardlopen en fietsen. Hiernaast komen nog vele andere activiteiten in het programma rondom de sporten.

Je kunt zelf je afstand bepalen en aan welke sport(en) je deelneemt! Voor de kinderen zijn er aparte afstanden, zodat ook zij hun steentje kunnen bijdragen. Deelname is gratis, alle deelnemers ontvangen o.a. een mooie goodiebag, consumptiebonnen en een heerlijke bbq! Uiteraard staat het je vrij om voor je deelname een donatie te doen aan het grote doel van deze dag: Stichting Kiddox.

Doxa organiseert deze dag ten behoeve van de stichting Kiddox. Kiddox is een stichting die zich inzet voor de bestrijding van diabetes bij kinderen. Het geeft onder andere voorlichtingen op basisscholen zodat kinderen weten wat het inhoudt en wat je ondanks diabetes allemaal kan doen en daarnaast zorgt Kiddox ervoor dat mensen weten hoe ze diabetes kunnen voorkomen. Wil je geld storten voor Kiddox kan dat vanaf nu op rekeningnummer 132374749 t.n.v. Stichting Kiddox. Onder vermelding van Doxa Challenge 2011.

Met deze eerste nieuwsbrief is ook het startschot gegeven voor de aanloop naar de Doxa Challenge 2011. Vanaf nu zullen we jou  op de hoogte houden van de vorderingen en het nieuws middels deze nieuwsbrief.

Wil of kan je niet deelnemen, dan ben je  uiteraard van harte uitgenodigd op zaterdag 28 mei aanstaande vanaf 10.00 uur op locatie Stappegoor te Tilburg of vanaf 12.00 uur op het parcours van TWC Pijnenburg om het evenement te kunnen aanschouwen als supporter. Wil je weten waarom je nu echt moet komen kijk dan deze films: https://www.youtube.com/watch?v=W3_3yBgUSMw en https://www.youtube.com/watch?v=8FQDyslhaTQ&feature=related

Onderdelen
Naast inschrijven op individuele basis is het ook mogelijk je in te schrijven als team. Je kunt dan allemaal meedoen aan één onderdeel om uiteindelijk tot een gezamenlijke tijd te komen. Ook is het bij het hardlopen mogelijk om in estafettevorm te lopen. Hieronder staan de onderdelen en mogelijke afstanden die in ieder geval op het programma zullen staan. Het complete programma volgt in een van de volgende nieuwsbrieven.

Zwemmen
Afstanden: 500 m, 1000m, 2000m
De kinderen zwemmen in een aparte baan 500 m.

Fietsen
60 km voor volwassenen
5 km voor kinderen

Hardlopen
5 km, 10 km, 21,1 km (halve marathon)
kinderen 1 of 2 km

DAGPROGRAMMA
10.30 uur:   Zwemmen voor kinderen(500meter)
11.00 uur    Zwemmen voor Volwassenen(500meter, 1& 2 km.)
12.00 uur    Einde zwemonderdeel
12.10 uur    Vervoer naar Reeshof voor de kinderen met elektrische auto
12.45 uur:    Fietsen voor kinderen(5km)   
13.30 uur:    Fietsen voor volwassenen Tijdens fietsen volwassenen:  Activiteit voor Kinderen (SNENS)

Clinic judo
15.45 uur:     Hardlopen kinderen (2km)
16.30 uur:    Hardlopen Volwassenen(5km, 10km en 21,1km) Tijdens hardlopen volwassenen: Activiteit voor kinderen (SNENS) en clinic Hockey

18.15 uur:    Afsluiting dagprogramma/begin avond programma
18.30 uur:    Begin BBQ
19.00 uur:    Begin veiling
19.30 uur:    Veiling
20.30 uur:    Uitreiking Cheque voor Kiddox
20.45 uur:    Champions League finale FC Barcelona – Manchester United
22.00 uur:    Afsluiting dag

Inschrijven kan door dit inschrijfformulier in te vullen en te sturen naar challenge@doxa.nl

In de volgende nieuwsbrief volgt meer informatie over de inschrijvingen en nieuwtjes omtrent de Challenge. Voor al je vragen kan je  mailen naar challenge@doxa.nl. Daarnaast zijn wij telefonisch bereikbaar op (013) 5187310.  Ook kunt u ons volgen op twitter via www.twitter.com/doxachallenge