Draaimolen en R-Newt bereiden nieuw festivalseizoen voor

Draaimolen R-Newt

Terwijl de coronacrisis alle evenementen platlegt, bereiden Draaimolen Festival en R-Newt Jongerenwerk het nieuwe festivalseizoen voor met jongeren. Beide partijen slaan de handen ineen om jongeren de fijne kneepjes van het draaien te leren. Gedurende twaalf weken volgen de jongeren iedere maandag V39 workshops van ervaren DJ’s uit de scene. Op deze manier ontwikkelt jong talent zich ondanks de crisis en kunnen jongeren zich hopelijk snel in het nieuwe festivalseizoen laten zien aan een breed publiek. 

Jongeren samen met hulp van Draaimolen Festival hun DJ-skills laten ontwikkelen: het stond al even op het verlanglijstje van jongerenwerker Rosa van Rooij. “Draaimolen is een super grote partij en zij waren ook gelijk enthousiast om deze mogelijkheid te bieden aan jongeren. Uit het brede netwerk van Draaimolen komen ervaren DJ’s Albert van Abbe, French II en Iris Rijskamp wekelijks een workshop aan de jongeren geven. Aan het eind van de twaalf weken hebben de jongeren hun eigen genre ontdekt én beheren ze de basis skills die nodig zijn om een goede set neer te zetten”.

Voor iedereen toegankelijk

Een DJ-cursus is normaal gesproken best duur en daar komt bij dat je er verschillende apparaten voor nodig hebt. Daardoor is dit niet altijd voor iedereen toegankelijk. Met dit programma maken R-newt en Draaimolen het wél voor iedereen toegankelijk. Het project is voor jongeren en het is ook nog eens gratis te volgen! De DJ-cursus wordt betaald door R-Newt uit het programma MDT. Er is plaats voor tien jongeren. Opgeven kan door je motivatie te mailen naar rosa@r-newt.nl.

Corona geeft nu mogelijkheden

Of dit project buiten corona ook mogelijk was geweest? Jongerenwerker Van Rooij schiet in de lach: “Draaimolen heeft het altijd super druk. Dus ja, corona geeft wat meer mogelijkheden. En ook de DJ-sets, die we nu mogen lenen van 013 omdat ze daar toch maar staan. Zo’n kans heb je normaal niet makkelijk”. Uiteindelijk wil Van Rooij in dit project toewerken naar een duurzaam netwerk van jonge DJ’s die samen oefenen en groeien. “En misschien uiteindelijk een collectief waar enthousiaste jongeren zich verder kunnen ontwikkelen in het organiseren van eigen toffe evenementen”, aldus een enthousiaste Van Rooij.