Draaimolen Festival kondigt line-up aan voor weekender in eerste weekend van september!

Draaimolen Festival heeft alle 82 acts aangekondigd voor hun weekender op 6 en 7 september. Met een scherp oog voor innovatie en kwaliteit weet Draaimolen een programma samen te stellen dat bol staat van ontdekkingen. Naast publieksfavorieten zoals KI/KI live, Job Jobse en Mama Snake, verrast de organisatie met onder anderen The Darkraver, de primeur van Melatonin Man live en een comeback van Cio D’Or. Bovendien daagt Draaimolen hun publiek uit met unieke acts zoals Upsammy & Valentina Magaletti live, Carl Gari & Abdullay Miniawy live, en Polar Inertia live. Lees snel verder.

Draaimolen heeft zich met haar unieke aanpak ontwikkeld tot een van de kroonjuwelen onder de Nederlandse festivals. 100% onafhankelijk en non-profit, richt de organisatie zich volledig op een hoogstaand kunst- en muziekprogramma. Dit alles vindt plaats te midden van het bosrijke MOB-Complex in Tilburg.

Zes stages

De hosting partners voor vier van de zes stages waren al bekend: Draaimolen-favoriet KI/KI neemt voor het eerst de mainstage in handen onder de naam STR/OBE, terwijl Eris Drew & Octo Octa opnieuw de Forest Rave verzorgen. Nous’klaer Audio is een vaste waarde bij de Aura, en Blawan & Pariah zullen wederom The Pit overnemen. The Tunnel en The Chapel worden door Draaimolen zelf gehost. The Tunnel biedt een masterclass in de oorsprong en ontwikkeling van techno, terwijl The Chapel gevuld is met speciale live shows.

Wie vorig jaar geweest is, kan dit jaar gerust opnieuw verdwalen in het bos en zich verbazen over het terrein. Alle stage designs zullen overgelaten worden aan visuele kunstenaars, die later bekend worden gemaakt. Van New York en Londen tot Eindhoven, al het talent van dichtbij of ver weg wordt aangetrokken om de perfecte symbiose tussen kunst, muziek en natuur te creëren.

Hoogtepunten in de line-up

Een grote trots op de line-up is de Nederlandse terugkeer van Underground Resistance presents Depth Charge live (met Mike Banks & Mark Flash), die in 1989 een belangrijke rol speelde bij de opkomst van techno in Detroit. Onder de vele back-to-back sets is die van Fadi Mohem en Moritz von Oswald vermeldenswaardig; beide putten inspiratie uit de fundamenten die Underground Resistance heeft gelegd, en slaan met deze act een brug tussen twee generaties binnen de elektronische muziekwereld.

Een andere toevoeging aan het al indrukwekkende programma is de speciale liveshow van Voices From the Lake, die een unieke ervaring belooft voor het publiek. Daarnaast zullen Anthony Linell & Mattheis voor het eerst gezamenlijk een show in première brengen, doordrenkt met hypnotiserende sounds en gelaagde klanklandschappen die kenmerkend zijn voor zowel Voices From the Lake als de unieke stijl van Anthony Linell en Mattheis.

Bovendien presenteert Willem, de helft van het duo The Opposites, een nachtversie van zijn nieuwste album ‘Spuug van God’, in samenwerking met Ineffekt. Tom Middleton zal live een aantal nummers ten gehore brengen ter ere van de dertigste verjaardag van het beroemde album 76:14 van Global Communication, en de Egyptische dichter, zanger en kunstenaar Abdullah Miniawy zal samen met het Duitse trio Carl Gari een speciale live show presenteren.

Meer informatie

Draaimolen festival vindt plaats in de bossen van het MOB complex in Tilburg op 6 & 7 september. Overnachten kan op hun splinternieuwe camping langs het kanaal, op loopafstand van het festival. De volledige line-up, praktische informatie en de link naar de ticketverkoop vind je op deze website.