Draaimolen Festival maakt timetable bekend!

Voor het eerst komt Draaimolen naar buiten met een festival. Onderscheidend door de line up, de locatie en de kleinschaligheid van dit intieme festival. Op 20 september gaat het plaatsvinden op het stadsstrand in Tilburg. Deze laatste dag van de zomer wordt gevierd met 3500 house- en techno liefhebbers.

Na twee succesvolle festivals tijdens roze maandag onder de noemer Holy Pink is het nu tijd voor Draaimolen Festival. De eerste outdoor volledig onder eigen vlag. Tijdens deze dag kun je genieten van een drietal stages waar kosten noch moeite gespaard zijn om de bezoeker te trakteren op een muzikaal avontuur waar alle Tilburgers tot voor kort nog ver voor moesten reizen.

De line up is divers, maar er zit een mooie lijn in. Om 12.00 wordt er afgetrapt met jongens uit de buurt, Klub Tilt Kollektiv. Dan is het om 14.00 tijd voor de eerste head honcho van deze dag: Noir. Deze Deen bekend van zijn Defected House avonden en baas van zijn eigen label Noir Music staat garant voor lekker dansbare house. Vervolgens betreedt Recondite om 16.00 het podium met zijn live set, waarvan door onder andere Richie Hawtin en Sven Vath wordt gezegd dat het de beste live act van het moment is.

Als in de middag iedereen is opgewarmd is het tijd voor Joris Voorn, deze oud inwoner van Tilburg begint om 17:30 met zijn heerlijke sound en gaat zijn jarenlange afwezigheid meer dan goedmaken. Om 20.00 uur neemt huisvriend Ben Sims het stokje over. Na zijn overweldigende set bij één van de indoor edities waar hij door ging tot in de hele kleine uurtjes was het duidelijk dat hij een plek verdiend op dit eerste festival.

Als afsluiter neemt techno pionier en levende legende Jeff Mills het publiek mee op reis. Hij start om 22:00 en gaat het festival op een waardige manier afsluiten. Met klassiekers als The Bells die hij nog moeiteloos uit zijn 909 trekt is dit het vuurwerk van de avond.

De aankleding, sfeer, de mensen en bovenal de muziek maakt dit festival nu al legendarisch en de afsluiter van jou zomerseizoen. Op dit moment zijn er nog enkele tickets te verkrijgen op de website van Draaimolen dus wees er snel bij.

Timetable
12.00- 14.00: Klub Tilt Kollektiv
14.00 – 16.00: Noir
16.00 – 17.30: Recondite (Live)
17.30 – 20.00: Joris Voorn
20.00 – 22.00: Ben Sims
22.00 – 00.00: Jeff Mills