Draaimolen Festival, Open Dag bij Tilburg Trappers en meer: 5x leuke uittips in Tilburg dit weekend!

Draaimolen Festival

Op zoek naar leuke uittips voor dit weekend? Er is weer van alles te doen in Tilburg. Zoals je van ons gewend bent, zetten we de leukste tips van 9, 10 en 11 september 2022 weer voor je op een rijtje. Lees snel verder. 

#1: Draaimolen Festival 2022 op het MOB Complex

Zin om dit weekend helemaal los te gaan? Op vrijdag 9 september en zaterdag 10 september wordt het Draaimolen Festival georganiseerd in het MOB Complex in Tilburg. Je geniet hier van de lekkerste techno, (deep)house en andere elektronische muziekstijlen. Het festival duurt op beide dagen van 12:00 tot 00:30 uur. Nog geen kaarten? Niet getreurd! Er zijn nog kaarten te koop. Ticketprijzen variëren van €34,50 tot €100,-. Let op: je moet 18 jaar of ouder zijn.

#2: Better Get Hit Festival bij de Schouwburg, Paradox en Heyhoef-Backstage

Heb je wel zin in een feestje dit weekend maar is elektronische muziek niet helemaal je ding? Dan is het Better Get Hit Festival misschien meer iets voor jou! In dit driedaagse muziekfestival komen r&b, soul, jazz, funk, hiphop, blues, gospel, disco, clubhouse en allerlei crossover-stijlen samen in één rijk gevulde muzikale smeltkroes. Het is een unieke viering van artiesten en genres met wortels in de Afro-Amerikaanse muziekcultuur. Je kunt nog steeds tickets kopen!

#3: Opening theaterseizoen bij Factorium Cultuurmakers

Ook bij Factorium Cultuurmakers is het dit weekend feest. Op zondag 11 september viert Factorium Cultuurmakers namelijk het begin van het theaterseizoen. Tijdens de feestelijke opening is er tussen 11:00 en 17:00 uur van alles te zien en te doen. Van de jongste cultuurliefhebbertjes, tot de ervaren kunstliefhebbers, er is voor ieder wat wils. Toegang tot het festival is gratis.

#4: Open dag bij de Tilburg Trappers

De Tilburg Trappers organiseert op zondag 11 september een feestelijke open dag. Deze dag is gevuld met activiteiten voor jong en oud. Om 17:00 uur speelt Tilburg Trappers een oefenwedstrijd tegen een sterke en bekende Oberliga tegenstander, namelijk Herner EV Miners. Deze wedstrijd is gratis, zonder toegangsticket, te bezoeken voor iedereen. De open dag duurt van 12:00 tot 21:00 uur en is gratis te bezoeken.

#5: Swim to Fight Cancer Tilburg in de Piushaven

Op zondag 11 september vindt er weer een editie van Swim to Fight Cancer plaats in de Piushaven. Met dit zwemevenement wordt er geld opgehaald voor kankeronderzoek en preventie via KWF Kankerbestrijding. Je kunt op verschillende manieren bijdragen aan dit mooie goede doel. Misschien ben jij wel een echte waterrat en wil je zelf de Piushaven in off blijf je liever aan de kant om de deelnemers aan te moedigen? Je kunt er ook voor kiezen om de deelnemers online te sponsoren.

Meer uittips

Ben je op zoek naar meer leuke uittips in Tilburg? Check dan vooral onze uit-agenda voor meer activiteiten, workshops en veel meer!