Draaimolen viert tweejarig bestaan

Draaimolen viert zijn tweejarig bestaan. De organisatie van het in- en outdoor technofestival timmert flink aan de weg. De indooredities in Dudok in Tilburg lopen goed. Een voorbode voor de twee festivals in de buitenlucht, waarvan de programma’s vastliggen en aanspreken gezien de belangstelling.

Tweejarig bestaan

Aanstaande vrijdag, 17 april, wordt het tweejarig bestaan gevierd, een editie die al enkele maanden is uitverkocht. Iets wat de laatste evenementen van Draaimolen kenmerkt, er is telkens een run op de toegangskaarten.

Volgens organisator Milo van Buijtene ligt dit vooral aan de kwaliteit van de producties. “Op dit moment houden we er zelf bijna niets aan over, maar we willen Tilburg en zijn regio kwalitatief hoogstaande avonden bieden.” De DJ’s die geprogrammeerd staan weerspiegelen die kwaliteitsaanpak. Een keur aan internationale artiesten doet Tilburg aan; iets waarvoor je tot voor kort nog naar de Randstad moest. “Wij vonden het zonde dat Tilburgers naar de Randstad af moesten reizen om hun geliefde muziek te horen. Daarom hebben wij de DJ’s hier naar toe gehaald. Het lijkt op liefhebberij. Maar die status is het door het succes ontstegen. We proberen ook niet Amsterdam of Berlijn te imiteren, we zijn juist trots op onze stad en de mensen die hier wonen, dat merken de artiesten ook. Dit geeft voor de artiesten vaak de doorslag om in Tilburg te komen draaien.”

Komende edities

Aanstaande vrijdag staan Dominik Eulberg en Gabriel Ananda op het programma. Twee Duitse topartiesten die speciaal voor de Draaimolen-verjaardag zes uur lang ‘back-to-back’ draaien. In aanloop naar de zomer staat er ook een Hemelvaart-special in Dudok op het programma met onder meer Joris Voorn. Van Buijtene: “Daarna gaan we naar buiten en pakken we pas echt uit. Wat we dit jaar met Holy Pink en Draaimolen Festival (onder meer Ben Sims, red.) op het programma hebben staan, is echt uniek voor Tilburg en de rest van Brabant.”