Drakenboot Festival 2018 neemt de Piushaven weer over

Drakenboot Festival

Op zondag 9 september vindt de zevende editie van het Piushaven Drakenboot Festival plaats. Bedrijventeams nemen het in de grote boten tegen elkaar op in spannende races in echte drakenboten. Maar ook vriendenteams, verenigingen en sportclubs zijn van harte welkom om de strijd aan te gaan in kleinere drakenboten.

Drakenboot Festival 2017: een groot succes

“Vorig jaar namen ruim dertig teams het tegen elkaar op. Het weer en de sfeer waren geweldig. Ruim 5.000 bezoekers moedigden de deelnemers aan vanaf de kade,” blikt Bart Peters, medeorganisator, terug op de editie van 2017. Dit jaar belooft een vergelijkbaar feestje te worden. Niet alleen de deelnemers worden in de watten gelegd. Langs de kade zorgen de horecabedrijven ook dit jaar er weer voor dat de toeschouwers onder het genot van een hapje en drankje de deelnemers kunnen aanmoedigen en ze voorzien van de soms broodnodige steun.

Verschillende boten

De races worden gehouden met twee varianten boten. De grote boten zijn speciaal voor bedrijven en bieden ruimte aan zestien roeiers en één trommelaar die het ritme bepaalt. De kleine boten zijn bedoeld voor vriendengroepen en verenigingen. Deze boten worden gevuld met acht roeiers en één trommelaar. Spanning, teambuilding, snelheid, spektakel en gezelligheid staan ook dit jaar weer centraal.

“De gezelligheid overheerst, maar we zien ook een serieuze competitie ontstaan tussen de deelnemers. Het lijkt namelijk makkelijk, maar dat blijkt in de praktijk toch tegen te vallen. Sommige teams nemen vooraf zelfs deel aan roeiclinics om de slag goed te pakken te krijgen. Dat enthousiasme…mooi is dat!” lacht Peters.

Drakenboot Festival
Drakenboot Festival – Corné Hannink Fotografie

Wie durft?

Welke (bedrijfs)namen er straks door de Piushaven schalmen wil de organisatie nog niet kwijt. “We hebben al de nodige inschrijvingen ontvangen, maar we hebben nog ruimte voor teams die het aandurven,” zegt Peters. Het Drakenboot Festival is dus nog op zoek naar bedrijven die de uitdaging aandurven. “En niet alleen krachtpatsers en lefgozers dagen we uit. Juist de roeiers die niet het allersterkst zijn maar de techniek goed toepassen van het gelijktijdig roeien, blijken de snelste deelnemers.”

Bekijk voor meer informatie in onze agenda over het