Drakenboot Festival: dagje uit voor jong & oud

Zondag 30 augustus is het dan eindelijk weer zover, de Piushaven staat een hele dag in het teken van het Piushaven Drakenboot Festival. Met spektakel in het water en op de kade wordt de vierde editie van het Drakenboot Festival gegarandeerd een top dag. Wij spraken Onno Jansen, de voorzitter van ”Horeca Piushaven”.

Organisatie

Het is de eerste keer dat de organisatie van Drakenboot Festival in handen is van de horeca in de Piushaven. ”Voorheen faciliteerden wij enkel de horeca, nu komt er wat meer bij kijken”, aldus Onno. Natuurlijk is Onno ervan overtuigd dat het een succes gaat worden. ”Met verschillende horecagelegenheden op de kade, een heus Drakendorp met leuke attracties voor de kids, entertainment in de vorm van een DJ en natuurlijk de spanning op het water is het een heel leuk dagje uit voor jong en oud. En dat helemaal gratis”.

Verschil met eerdere edities

Waar voorheen de deelnemers en bezoekers van Drakenboot tijdens het evenement door de Piushaven van elkaar gescheiden werden is dat nu anders. De drakenboten meren aan langs het gedeelte van de Piushaven waar de terrassen liggen. ”De interactie tussen deelnemers en bezoekers wordt daarmee optimaal en daarmee is Drakenboot Festival dit jaar echt een evenement, voor zowel bezoekers als deelnemers”, zegt Onno. Vorige edities was het enkel mogelijk om je als bedrijf in te schrijven om deel te nemen aan het Drakenboot Festival. Voor het eerst is het dit jaar ook mogelijk om met kleine boten mee te varen, daarmee kan iedereen deelnemen aan Drakenboot Festival.

Toekomst

Vorig jaar trok Drakenboot Festival zo’n 7.500 bezoekers naar de Piushaven. ”Het zou top zijn als er dit jaar zo’n 10.000 bezoekers op het evenement afkomen”, vertelt Onno. Omdat de nieuwe organisatie het festival dit jaar voor het eerst organiseert zien zij deze editie als overgangsjaar. Toch is het duidelijk dat de horecaondernemers aan de Piushaven ook de komende jaren de organisatie van het Piushaven Drakenboot Festival in handen hebben. “Het is een super evenement voor Tilburg met veel potentie, waar we voor de komende edities nog heel veel leuke ideeën hebben”, zegt Onno. Daarmee is en blijft Drakenboot Festival een jaarlijks terugkerend evenement in de Piushaven.

Over Piushaven Drakenboot Festival

Het Piushaven Drakenboot Festival wordt dit jaar voor de vierde keer georganiseerd in de Piushaven. Verschillende teams strijden in drakenboten tegen elkaar in verschillende wedstrijden. Vorig jaar won Axis Sportsclub Tilburg Drakenboot Festival 2014. Het Drakenboot Festival is gratis toegankelijk. Het officiële programma duurt van 12.00 – 17.00 uur. Let op: Drakenboot Festival 2015 zit bijna vol, zo zijn de grote drakenboten al uitverkocht. Wil je toch meedoen aan Drakenboot Festival? Neem dan even contact op met de organisatie.

Sfeerimpressie

Bekijk snel de fotoreportage van vorig jaar of de sfeerimpressie hieronder.