Drie generaties werkzaam bij jubilerend familiebedrijf Camping Breehees: ‘Tijd dat heel Tilburg ons leert kennen’

Camping Breehees

In tijden van corona lagen ze volledig stil, maar inmiddels is Camping Breehees helemaal volgeboekt in het hoogseizoen. “We mogen niet klagen, laten we hopen dat die tweede golf uitblijft,” zegt eigenaresse Carolien Schellekens (39) van Camping Breehees. De camping bestaat dit jaar 25 jaar. Tijd om een kijkje te nemen bij dit prachtige familiebedrijf.

Foto header: Studio Fabrio. Fotografie in het artikel: Jules van Iperen.

Drie generaties

Inmiddels is het zo’n 25 jaar geleden dat de ouders van Carolien een mini-camping startten aan de rand van Goirle. Pa (74) & ma (65) hadden een melkveebedrijf en leken het leuk om een mini-camping te starten. Vanaf jongs af aan helpen Carolien en haar broers mee op de camping. Inmiddels heeft de ene broer van Carolien het melkveebedrijf van haar ouders overgenomen, is haar andere broer eigenaar van D’n Overkant in Riel en is ze zelf samen met haar man Huub (37) eigenaar van Camping Breehees. “Maar het leuke aan ons bedrijf: mijn ouders lopen hier nog steeds rond. Mijn moeder bakt nog dagelijks de lekkerste verse taarten voor de gasten en mijn vader verzorgt veel groepsactiviteiten en kinderfeestjes. Ook mijn kinderen lopen hier heel de dag rond. Maud, mijn oudste van negen, roept al dat ze later de camping over wil nemen.”

Carolien is verantwoordelijk voor de paardrijlessen voor kinderen (alleen voor campinggasten red.) en de personeelsplanning. Manlief Huub is verantwoordelijk voor het onderhoud van het terrein en de keuken van de horeca. Manager Tim is manusje van alles en loopt de gaten dicht. Maar dat jarenlang ondernemen met familie, zorgt dat dan nooit voor frustraties? “Eigenlijk gaat het altijd goed. We hebben van onze ouders geleerd om alles uit te praten. Dat doen we dan ook en daardoor functioneren we al jarenlang als één front.”

Carolien geeft paardrijlessen aan de kids bij Camping Breehees.

Veel meer dan een camping

Enfin: Camping Breehees is een fantastisch familiebedrijf. Drie generaties hebben de camping uitgebouwd naar wat inmiddels veel meer dan een camping is. “Vroeger was het echt een mini-camping met 25 campingplaatsen. Inmiddels hebben we een horecagedeelte waar je terecht kunt voor lunch en diner, een gigantische speeltuin, een paardenbak waar we paardrijles geven en organiseren we heel erg veel groepsactiviteiten & thema-avonden.”

Veel mensen in Goirle en Riel weten Camping Breehees inmiddels te vinden voor een terrasje, hapje eten of dagje uit. Maar het ondernemende stel wil dat ook heel Tilburg en omgeving weet dat hun pareltje aan de rand van Goirle veel te bieden heeft. “Ik denk dat een hoop Tilburgers onze camping niet kennen en al zeker niet weten dat je bij ons ook gewoon aan kunt komen waaien voor een lunch, borrel of diner.”

En eerlijk is eerlijk: zeker voor ouders met kinderen is Camping Breehees een heerlijke plek om een middagje te vertoeven. Op het terras kunnen papa en mama genieten van een hapje en drankje en ondertussen kunnen de kids lekker ravotten in de grote speeltuin naast het terras. En ook fijn: de prijzen voor de hapjes en drankjes zijn erg vriendelijk.

camping breehees
Heerlijk vertoeven op het terras van Camping Breehees. Je kunt er borrelen, genieten van lunch en diner. Dit allemaal tegen betaalbare prijzen.

Leuke groepsactiviteiten in de regio

Maar Camping Breehees is niet alleen leuk met kinderen, ook als je een groepsactiviteit of bedrijfsuitje organiseert, ben je bij Carolien en Huub aan het juiste adres. “Wat we allemaal organiseren? Wat niet eigenlijk! We hebben sportieve activiteiten tot activiteiten voor de wat mindere sportievelingen. Het ‘Geheim van Breehees’ bijvoorbeeld. Dit is een combinatie tussen ‘Wie Is De Mol’ en een soort escape room in de buitenlucht. Maar er is veel meer: van pijl en boog schieten tot onze populairste groepsactiviteit Breesjezen.”

Maar wat houdt die laatstgenoemde activiteit dan in? Je gaat met een elektrische step de bossen in om een gave tocht te maken. Ook kun je de tocht combineren met andere activiteiten, waaronder klimmen. Op deze manier ben je lekker met een groep vrienden, familie of collega’s weg en leer je op een avontuurlijke manier de prachtige regio van Tilburg/Goirle kennen.

camping breehees
Breesjezen in de regio. Een leuke tocht door de bossen op elektrische steps met verschillende mogelijkheden.

Veel aandacht voor personeel

Inmiddels is de ‘mini-camping’ zo gegroeid met al haar activiteiten en horeca, dat ze 30 mensen (waaronder een hoop jongeren) op de loonlijst hebben staan. En hoewel veel horeca moeilijk aan goed personeel komt, heeft Carolien echt een fantastisch team staan waar ze ontzettend trots op is. “Ik denk dat dit komt omdat we ons personeel beschouwen als familie. We zijn er voor ze in dik en dun en we zijn een thuisbasis voor de jeugd die bij ons werkt. Dat vinden we belangrijk. We gaan ook een aantal keer per jaar flink met het team op stap. Dat heeft de jeugd gewoon nodig.”

Daarnaast is het voor werknemers van Camping Breehees leuk dat geen dag hetzelfde is. “Iedereen die hier werkt, kan op den duur eigenlijk alles. Zo kan mijn personeel overal worden ingezet. De ene dag staan ze in de bediening en een dag later begeleiden ze paardrijlessen voor kinderen.”

Meer informatie

Camping Breehees is tijdens alle schoolvakanties zeven dagen per week geopend vanaf 11:00 uur. Buiten deze vakanties om zijn ze op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag geopend. Ben je benieuwd naar meer activiteiten die ze aanbieden, de lunch- en dinerkaart of de kampeermogelijkheden? Check dan de website.

Want hoewel we in dit artikel met name het familieverhaal en de activiteiten uitlichten, kun je uiteraard ook kamperen op de camping. Ze hebben meerdere kampeerplaatsen, vakantiehuisjes en FarmCamps tenten. Benieuwd naar meer sfeerfoto’s? Check onderstaande sfeerimpressie.