Drie genomineerden BNG Bank Circusprijs bekend!

BNG Bank Circusprijs

De slotavond van Festival Circolo 2019 staat helemaal in het teken van de uitreiking van de BNG Bank Circusprijs in Theater De Nieuwe Vorst te Tilburg. De jury kiest die avond de winnaar uit drie genomineerde acts. De nominaties voor de BNG Bank Circusprijs 2019 zijn voortgekomen uit de eindexamenpresentaties van de twee HBO-circusopleidingen in Nederland.

De genomineerde onderscheiden zich door een originele, vernieuwende aanpak van hun discipline en een uitstekende technische beheersing. Door hun nominatie hebben zij de mogelijkheid gekregen hun act in de zomermaanden verder te ontwikkelen. Het resultaat daarvan wordt op zondag 20 oktober gepresenteerd.

Drie genomineerden

De drie genomineerden in willekeurige volgorde zijn:

  • Cal Courtney; jongleren (ACaPA Tilburg)
  • Julian Vogel; diabolo (ACaPA Tilburg)
  • Knot on Hands (Britt Timmermans, Tijs Bastiaens, Mario Kunzi) acrobatiek (Codarts Rotterdam)

Tijdens het juryberaad verzorgt Panama Pictures de korte voorstelling ‘Sometimes it’s not your fault’ uitgevoerd door touwacrobaten Fynn Neb en Crispin Bade.

BNG Bank Circusprijs

De BNG Bank Circusprijs stimuleert en ondersteunt aanstormend talent, zodat ze zich verder ontwikkelen. De koepel van Nederlandse jeugdcircussen Circomundo en het Cultuurfonds van BNGBank reiken sinds 2012 deze prijs uit; de laatste jaren naar een van de meest talentvolle afstudeeracts van de circusopleiding Codarts Circus Arts te Rotterdam of Fontys Academy for Circus and Perfomance Art (ACaPA). De winnaar ontvangt een cheque van €5.000 om te besteden aan de verdere ontwikkeling van de eigen carrière. Voorgaande winnaars zijn: Acrobatisch kwartet Familiar Faces (2017) en David Eisele (diabolo, 2018). Zij hebben inmiddels hun sporen verdiend in het internationale circusveld.

Jury

De jury van de BNG Bank Circusprijs bestaat uit:

  • Rosa Boon (directeur TENT circustheater producties)
  • Petra Eikelenboom (dramaturge)
  • Lennie Visser (regisseur Boost Producties)
  • Marc Eysink Smeets (directeur Festival Circolo en bestuurslid Circomundo)

Uitreiking

De uitreiking van de BNG Bank Circusprijs vindt plaats op zondag 20 oktober 2019 tijdens Festival Circolo in Tilburg. Aanvang 20.00 uur. Tickets via www.festivalcircolo.nl voor €7,50.