Drie prachtige locaties in Tilburg voor het nemen van foto’s

Uit een onderzoek van Strato blijkt dat de inwoners van Nederland voornamelijk een opslag in de cloud gebruiken voor het bewaren van foto’s. Natuurlijk kun je op zo een online opslag ook andere bestanden opslaan, maar veel Nederlanders slaan hun zelfgemaakte foto’s op in de cloud. Foto’s kun je in de gemeente Tilburg natuurlijk ook in overvloed maken. Alleen al in de stad zijn veel mooie locaties waar je kiekjes van kunt nemen, hieronder vind je drie van zulke plekken.

Ingezonden door: Strato

Wandelbos

In het westelijke gedeelte van de stad Tilburg vind je het Wandelbos, wat een stadspark is. Landschapsarchitect Leonard Springer is de ontwerper van het park, hij deed dit in of voor 1917. De beroemde Springer heeft in Tilburg ook het Wilhelminapark en het Leijpark gedesigned. De Nederlandsche Heidemaatschappij heeft zijn ontwerpen in werkelijkheid gebracht, het Wandelbos is in 1920 in gebruik genomen. In de jaren hierna is het park steeds uitgebreid, het was dan ook pas volledig klaar in 1937. Destijds heette het nog Stadswandelbos, dit is later veranderd in Wandelbos. Dit bos komt overigens ook terug in een nummer van Guus Meeuwis, in het liedje Neem je steeds mijn hart weer mee zingt hij: “Ik weet een bankje in het Wandelbos en de wereld staat daar stil.”

Piushaven

Aan het Wilhelminakanaal vind je de Piushaven, wat een gegraven haven is in Tilburg. Aan het begin van de twintigste eeuw werd het nog daadwerkelijk gebruikt als een haven, maar inmiddels is het sinds 2002 een museumhaven geworden. De Piushaven is de grootste stadshaven van Brabant en heeft zich ontwikkeld tot een waar stedelijk gebied. Het heeft meerdere luxe appartementencomplexen waar je in kunt wonen, maar in deze regio valt ook te werken. Bovendien kun je er goed uitgaan, terwijl je ook nog kunt genieten van de watersport.

Station

Van het centrale station in Tilburg kun je tevens prachtige foto’s maken, net zoals van de andere stations Tilburg Reeshof en Tilburg Universiteit. Het centrale station van de stad werd geopend op 5 oktober 1863, het heeft de naam Station Tilburg gekregen. Elke dag reizen ongeveer 34 duizend mensen door dit mooie station, wat begin 2013 is verbouwd. Het is destijds voorzien van een nieuwe entree, wat het een hypermoderne uitstraling geeft. Ook met een drone kun je mooie foto’s maken van het centrale station van Tilburg, bij de verbouwing is er namelijk een hip dak geplaatst op het station.