Drie Tilburgers in DJ Mag top 100

dj mag top 100

Drie Tilburgse DJ’s maken deel uit van de DJ Mag top 100, die gisteren bekend werd gemaakt tijdens het Amsterdam Dance Event. Dit is de lijst met de beste DJ’s van de wereld. Tilburgers Bassjackers, Brennan Heart en Firebeats staan in deze lijst.

Als Tilburgse exportproducten verdienen zij uiteraard een groot compliment.

Tilburgs beste DJ’s

Bassjackers steeg vijf plekken en staat daarmee op de 34e plaats. Het dj-duo (waarvan Marlon Flohr uit Tilburg komt), is niet meer weg te denken op de grotere Europese festivals. Hardstyle DJ Brennan Heart zakte zes plaatsen in de DJ Mag top 100. Hij staat nu op de 59e plek.

Het dj-duo Firebeatz, waarvan Tim uit Tilburg komt, zakte elf plekken op de ranglijst. Ze staan nu op de 77e plek in de lijst. Ze maakten onder andere nummers met artiesten als Martin Garrix en Tiesto.

Fedde Le Grand is dan wel geen geboren en getogen Tilburger, toch is hij woonachtig in de stad. Hij zakte 15 plaatsen op de ranglijst en staat nu op een 50e plek in de top 100.

Beste DJ van de wereld

Tijdens het Amsterdam Dance Event werd Martin Garrix verkozen tot beste DJ van de wereld. Dit is met zijn jonge leeftijd van slechts 20 jaar uniek te noemen.

Overigens zijn er meerdere Tilburgse DJ’s aan het werk tijdens ADE. Zo organiseerde het Tilburgse dj-collectief BANGANAGANGBANGERS op woensdagavond een club avond. Een bus vol feestende Tilburgers ging die kant op om ze te supporten.