Drie tips voor een fijne wintersport van Dimenno

Hoewel de winter in eigen lang niet echt van de grond komt ligt er in de Alpen inmiddels als volop verse sneeuw. Veel Nederlanders trekken er daarom op uit voor een wintersport in Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland. Omdat wij de kou nog niet echt gewend zijn is goed thermo ondergoed daarom geen overbodige luxe. Wij geven je een 3 handige tips om lekker warm op wintersport te gaan.

Tip 1: Draag laagjes

Door meerdere lagen kleding te dragen blijft je lichaam warm. De ruimte tussen de lagen zorgt er namelijk voor dat de warmte, die je lichaam zelf produceert, blijft hangen. De lagen hebben dus een isolerende werking.

Tip 2: Draag Thermo ondergoed als eerste laag op je huid

Thermo kleding is warmte regulerende. Door de isolerende werking blijft je lichaam warm en teveel hitte wordt doorgelaten. Daarnaast zorgt het ervoor dat je lichaam droog blijft. Thermisch ondergoed neemt vocht, van bijvoorbeeld transpireren, op en geeft het door aan de volgende laag of het verdampt. Hierdoor koel je dus niet af.

Tip 3: Stem je thermo ondergoed op je activiteit

Thermo ondergoed is er in verschillende soorten. Belangrijk is om te kijken naar wat je gaat doen. Ga je stil zitten of ben je super actief op de piste? Dit heeft allemaal effect op de werking van je thermo ondergoed. Ook de weersomstandigheden zijn van invloed op de juiste keuze. Benieuw welk thermo ondergoed bij jou past? Lees dan hier ons blog over de verschillende soorten thermisch ondergoed van Craft.

Heb je liever passend advies? Loop dan eens binnen bij Dimenno, Willem II straat 100 Tilburg. Wij helpen je graag bij het vinden van het thermo ondergoed wat bij jou past.