Nieuws

Expeditie Cement
Let op! Dit artikel is al 184 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Drie weekenden vol voorstellingen van een nieuwe generatie podiumkunstenaars tijdens Expeditie Cement

Komende maand vindt Expeditie Cement plaats: de aangepaste versie van theaterfestival Festival Cement. Het festival – dat normaal gesproken georganiseerd wordt in maart – kon helaas niet in de oorspronkelijke vorm doorgaan wegens coronamaatregelen. Daar laat de organisatie het gelukkig niet bij zitten! Ze zijn rond de tekentafel gegaan en daaruit is het idee voor Expeditie Cement geboren. Met deze expeditie brengen ze de nieuwste generatie Nederlandse en Vlaamse theatermakers, choreografen en performers tóch naar je toe. De expeditie vindt plaats van 31 juli tot en met 22 augustus. Lees snel verder voor meer informatie.

Performances bij Theater De Nieuwe Vorst

Expeditie Cement is te bezoeken op verschillende locaties in de steden Den Bosch, Eindhoven en uiteraard Tilburg. In Tilburg vinden de activiteiten behorende bij Expeditie Cement, plaats bij Theater De Nieuwe Vorst in de Willem II-straat. Daar kun je drie weekenden genieten van allerlei performances.

Zo is het eerste weekend gevuld met de kleine, poëtische theatervoorstelling Onduidelijke Correspondenties van Menzo Kircz en Look on The Bright Side: een voorstelling die voortkomt uit Star Boy Collective, een groep West-Afrikaanse voetbalmigranten. Een andere voorstelling die je niet mag missen is THIS APPEAR van makers duo Doris Vervuurt en Marthe Koning. Deze muzikale en beeldende ervaring gaat over het thema vergankelijkheid, waarmee zij een blik werpen op ons tijdelijke bestaan.

Benieuwd naar de rest van het programma in Tilburg? Bekijk het hier.

Pioniers in de podiumkunsten

Festival Cement (nu in de vorm van Expeditie Cement) heeft als belangrijkste missie om jonge pioniers in de podiumkunsten midden in de wereld te plaatsen. Tijdens Festival Cement tonen zo’n 20 jonge makers uit Nederland en Vlaanderen hun werk normaliter in ‘s-Hertogenbosch. Dit programma biedt podium voor het werk van een nieuwe generatie podiumkunstenaars en geeft ruimte aan hun zichtbaarheid en ontwikkeling.

Wil je op de hoogte blijven van Festival Cement? Volg ze dan op Instagram of Facebook.