Drijf In- Film: de Helaasheid der Dingen

De laatste drie vrijdagavonden in augustus kun je weer op een bijzondere manier film kijken in de Piushaven. Dobberend in een bootje of kijkend vanaf de kade zie je deze zomer inspirerende films van onze Zuiderburen tijdens Drijf In- Film in de Piushaven. 

Op vakantie om de hoek, topfilms uit België. Kijken vanaf de kade en middenpier is gratis. Een zitplaats in een bootje huren is mogelijk, wel vooraf reserveren en betalen bij Ontdek Tilburg. De Drijf Ins worden georganiseerd door Piushaven Levend Podium en mede mogelijk gemaakt door: de gemeente Tilburg, Cinecitta, Solar Cinema, Tilburg te Water, Ontdek Tilburg en Wet Sports.

Prijzen

Kijken vanaf de oever en kade met eigen zitplaats is gratis. Een zitplaats in boot of kano huren van Ontdek Tilburg kost €9,50 p.p.

Data: 15, 22 en 29 augustus
Tijdstip: 22.00 uur
Locatie: Kade noordoever Havendijk tussen Shinzo en Doncurado

De helaasheid der dingen

Vrijdag 29 augustus kun je kijken naar De helaasheid der dingen. De jonge Gunther Strobbe groeit op in een marginale familie die leeft volgens het motto ‘God schiep de dag en wij nietsnutten slepen er ons doorheen’. Aan die routine van alcohol, rokkenjagen en nietsdoen komt plots een eind als Gunther door een sociaal werkster van zijn familie wordt gescheiden en in een Internaat wordt geplaatst. Vijftien jaar later dreigt Gunther vader te worden van een ongewenst kind. Gaat hij hetzelfde lot als zijn vader tegemoet? Of kan hij wel ontsnappen aan de helaasheid der dingen? 108 min.