Drum & Bass clubavond ‘B-side’ keert terug in de Hall of Fame voor tweede editie

Na een bruisende première op 22 september, keert de Tilburgse Drum & Bass clubavond ‘B-side’ op 4 mei terug voor zijn tweede editie in de Hall of Fame! De kaartverkoop is in volle gang. Lees verder. 

Op 22 september vond de eerste editie van B-side plaats in cultuurlocatie/poppodium ‘Hall of Fame’. De Hall of Fame zag na de verbouwing in 2022 de kans om haar programma uit te breiden. Dit betekende dat er ruimte was voor nieuwe clubavonden, concerten, activiteiten en initiatieven, waarbij er nog ruimte was voor een drum & bass avond. In samenwerking met de Hall of Fame grepen drum & bass fanaten Joris van Pol (ex-hoofd marketeer HOF & High Tea music), Yorick Wagenaar (State of Unrest) en Jurgen Dalmijer (Inner East Soundsystem) de kans om een nieuw verfrissend drum & bass concept van de grond te krijgen. Het concept ‘B-side’ is gericht op een intieme clubsetting en de experimentele en diepe kant van het genre. De eerste editie overtrof de verwachtingen van de organisatoren positief. Joris: “Zowel in bezoekersaantallen als de algehele ervaring hadden we niet gedacht dat dit zo goed zou landen. Nu is het tijd om deze lijn door te zetten, middels het uitbouwen van het concept, het event en de B-side community!”

Wat kun je verwachten?

Bezoekers kunnen volgens Jurgen het volgende verwachten: “De vorige editie hadden we maar één laser, maar dit hebben we verdrievoudigd. Daarbij zijn we deze editie meer gaan spelen met de ruimte en daarom hebben we gekozen voor een 360° opstelling. Dit betekent dat de deejay booth in het midden van de concertzaal staat. Op deze manier willen we de interactie tussen de artiest en het publiek vergroten. Daarnaast zijn er veel elementen die we hebben toegevoegd en in productie hebben verbeterd om de algehele ervaring beter tot zijn recht te laten komen. Kom gewoon kijken.”

Line-up

De line-up is flink aangepakt ten opzichte van de eerste editie. Met dit keer twee (internationale) headliners op het programma in plaats van één. Volgens Yorick Wagenaar ligt de line-up van de tweede editie nog meer in lijn met het concept en waardoor de avond nog beter tot zijn gaat komen.

“Voor deze editie zijn we dieper ingegaan op de experimentele en ruwe kant van het genre. Met artiesten zoals dubstep & drum and bass producer ‘Monty’ en de Belgische drum & bass veteranen ‘Bredren’, merk je dat ook. Zij zoeken in onze opinie het randje op van wat er mogelijk is binnen bass muziek. Daarbij wordt Monty weinig in Nederland geboekt, waardoor het interessanter werd voor ons om de Franse producer naar Tilburg te halen. Beide hebben op een paar van de grootste Drum & Bass festivals gestaan en op de bekendste diep Drum & Bass labels platen uitgebracht. De rest van het programma bestaat uit gerenommeerde Nederlandse artiesten en jong aanstormend talent. Tijdens het boekingsproces viel mij op dat de kwaliteit in het zuiden (en in eigenlijk heel Nederland) hoog ligt. Er zijn veel jonge producers met een eigen sound en unieke performance. Omdat er zoveel aanbod is willen de artiesten op B-side blijven uitdagen om uit hun comfortzone te treden. We zijn bijvoorbeeld blij dat de Bredase deejay ‘Creek’, besloten heeft om een experimentele set te komen doen. Op deze manier creëren we ruimte creativiteit en bevorderen we het unieke karakter van de shows.” aldus Yorick Wagenaar.

‘Skengah & Airmax’ zullen back-to-back ieders oren boteren onbekende en harde jungle platen, maar niet via een usb, gewoon zoals vanouds op vinyl. Daarnaast zal de lokale drum & bass held Luke van Klinken (ook bekend als ‘Alleviate’) en Maastrichtse producer, deejay en muziekdocent ‘Nebulate’ aanschuiven op 4 mei.

Meer informatie

Dat bezoekers niet een doorsnee drum & bass avond hoeven te verwachten is inmiddels duidelijk. De organisatie en Hall of Fame willen iets toevoegen aan Tilburg en het gat vullen voor diep, underground en experimentele bass muziek. Kom en aanschouw wat de meest avontuurlijke drum & bass avond van Tilburg te bieden heeft.

See you on the B-side!

Voor meer informatie en tickets, bezoek de website van de Hall of Fame of volg ze op hun social media voor alle updates!