logo

Dubbele opsteker voor DESTIL Trappers

In een rechtstreeks duel om de koppositie in de eredivisie heeft DESTIL Trappers afgerekend met Heerenveen Flyers. De Tilburgers wonnen in eigen huis met 5-2 blijven daarmee lijstaanvoerder. Chris St. Jacques maakte vier van de vijf treffers voor de ploeg van coach Mark Pederson.

Net als woensdagavond in Eindhoven opende DESTIL Trappers het duel met Heerenveen flitsend. Twee goals van Chris St. Jacques binnen zeven minuten zorgden voor een vroege Tilburgse voorsprong. In het verloop van de eerste periode herstelden de Friezen zich van de rampzalige start, maar de doelpogingen vormden geen probleem voor de sterk keepende Yutaka Fukufuji. Het tweede bedrijf gaf een compleet ander beeld te zien. Trappers acteerde nonchalant en Heerenveen strafte dit prima af via doelpunten van Paul Vincent en Brent Patry (2-2). Een versnelling aan het begin van de slotperiode bleek de Flyers te machtig. David Cornacchia en twee maal Chris St. Jacques legden de eindcijfers vast.

‘Mijn straf bij de start van de derde periode bleek achteraf een dure te zijn’, concludeerde Flyers boegbeeld Erik Landman na afloop. ‘Uit die man-meer-situatie scoorde Tilburg de 3-2 en waar wij onze mogelijkheden niet wisten te benutten, deed Trappers dat wel. Dat is zuur, zeker omdat we ons, na een slap begin, knap terugvochten in de wedstrijd.’ Het verlies in Tilburg betekende de tweede nederlaag op rij voor de Friezen na de prima competitiestart. ‘Zaterdagavond moeten we van Eindhoven winnen. Anders verliezen we de aansluiting met de top’, besloot Landman, die nog altijd kampt met de naweeën van een buikspierblessure.

Naast de drie punten vormde de vrijspraak van Onur Mete in de zaak-Lambert Keulen een fraaie opsteker voor Tilburg. De tuchtcommissie van de Nederlandse IJshockey Bond oordeelde, dat Mete op 1 november in de ontmoeting met Geleen geen kneeing uitdeelde aan Lambert Keulen van Eaters. De aanvaller van Geleen raakte bij deze actie zwaar geblesseerd. ‘Ik ben vooral opgelucht’, verklaarde de 23-jarige Mete na de wedstrijd. ‘De tuchtcommissie heeft het incident eerlijk bekeken en aan de hand van de beelden, mijn schriftelijk verweer en de mondelinge toelichting besloten geen schorsing uit te spreken. Daar ben ik uiteraard erg blij mee, want de afgelopen periode was niet gemakkelijk voor me.’

Over het verloop van de topper tegen de Flyers was Mete duidelijk. ‘Het was niet bepaald hoogstaand, wat het publiek kreeg voorgeschoteld. Na de 2-0 lieten we de teugels vieren en kon Heerenveen langszij komen. Je zou verwachten, dat we na woensdag onze les daarin wel geleerd zouden hebben. Gelukkig beschikken we over voldoende karakter en kwaliteit in ons team om de wedstrijd alsnog in ons voordeel te kunnen laten kantelen.

Klik hier voor meer informatie over de Tilburg Trappers