Nieuws

tilburg trappers
Let op! Dit artikel is al 156 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Duitse ijshockeybond wijzigt play-off opzet: gemengde gevoelens bij Tilburg Trappers

De Duitse IJshockeybond (DEB) heeft het play-off format voor dit Oberliga-seizoen gewijzigd. Om het risico op verdere coronabesmettingen zoveel mogelijk te voorkomen, ontmoeten de teams uit de Oberliga Nord en Süd elkaar niet eerder dan in de grote finale. Binnen hun eigen divisie bepalen de teams wie zich Oberliga Nord – en Oberliga Süd Meister mag noemen. In de overall eindstrijd spelen de kampioenen om het Oberliga Meisterschaft én promotie naar DEL2. Door de play-offs zo in te richten beperkt de DEB het aantal reisbewegingen en mogelijke besmettingsrisico’s.

Naast de andere opzet heeft de bond ook besloten dat alleen ploegen die aan alle voorwaarden voor promotie naar DEL2 (‘aufstiegsberechtigte Teams’) voldoen, mogen deelnemen aan het sluitstuk van deze Oberliga jaargang. In de Oberliga Nord komen hiervoor vier clubs in aanmerking, terwijl dit in de Zuidelijke divisie geldt voor vijf clubs. Tilburg Trappers kan zoals bekend niet de stap omhoog naar DEL2 maken en is dus uitgesloten van deelname aan de grote finale.

Gemengde gevoelens

Algemeen directeur van Trappers, Ruud van Baast, houdt gemengde gevoelens over aan de beslissing van DEB. “Sportief gezien zijn we uiteraard niet blij met dit besluit. Maar bijzondere tijden vragen om bijzondere maatregelen. Dat begrijpen we. Op basis daarvan hebben we ingestemd met deze aanpassing. En gelukkig kunnen we nog wel de Oberliga Nord titel pakken. Daar gaan we dan ook vol voor!”

In aanloop naar volgend seizoen zal de Duitse IJshockeybond de voorwaarden en opzet voor de competitie en play-offs opnieuw bepalen.