Duitse wereldster Nena zoekt Tilburgs talent voor openingsact

Muzikaal talent uit Tilburg dat qua genre bij Nena past (pop-rock) krijgt de unieke kans om op donderdagavond 27 oktober in de Main Hall van 013 op te treden.

De Duitse iconische popster Nena biedt hun namelijk de mogelijkheid om de avond te openen als haar support act met een concert van dertig minuten! Op donderdag 27 oktober komt Nena, zangeres van de gelijknamige Duitse band die in de jaren tachtig monsterhits had met onder meer ‘Nur Geträumt’ en ‘99 Luftballons’, naar 013 in Tilburg voor de enige clubshow van dit jaar in Nederland en België. Nena geeft Tilburgs muzikaal talent eenmalig de unieke kans om als haar support act de avond te openen in de Main Hall van 013.

Deelname en selectieprocedure

Deelnemen kan als volgt. Bands die muzikaal bij Nena passen (genre: pop-rock) en een repertoire van minimaal dertig minuten hebben, sturen een mail naar tilburg.support@nena.com met:

  • Een link naar 1 of 2 duidelijke YouTube video’s waarin de band (live) te zien en te horen is
  • Een korte bio van maximaal 5 regels (o.a. hoe lang de band bestaat, wat de band tot nu zoal gedaan heeft, welke muziekstijl + link naar hun Facebook, Twitter en eventueel website)
  • Plus minimaal één duidelijke bandfoto

Nena kiest zelf de support act die bij haar show op donderdag 27 oktober past. De gelukkige winnaar wordt op woensdag 26 oktober bekend gemaakt en krijgt uiteraard bericht van 013. De winnaar opent dan vervolgens op donderdag 27 oktober om 20.00 uur (tijd onder voorbehoud) de avond middels een show van dertig minuten. Daarna is het de beurt aan Nena zelf.

Over Nena

Nena verkocht in haar veelbewogen carrière maar liefst 22 miljoen albums. Deze zomer was ze nog te zien als één van de hoofdacts tijdens Bospop. Nena liet in de jaren tachtig als stralend middelpunt menig mannenhart op hol slaan en trok vrouwen naar de dansvloer om lekker los te gaan op aanstekelijke Neue Deutsche Welle-songs: een in het Duits gezongen kruising tussen punk en new wave. Ook in Nederland bereikten Nena’s singles meermaals de hitparade. Tussen 1983 en 2005 maar liefst dertien keer om precies te zijn. Een kleine greep: ‘Nur Geträumt’, ‘99 Luftballons’ (een protestlied gericht tegen kernwapens dat op dat moment -tijdens het hoogtepunt van de Koude Oorlog- zeer actueel is), ‘Leuchtturm’, (Fragezeichen) en natuurlijk ‘Irgendwie, Irgendwo, Irgendwann’ dat in 2003 als duet met Kim Wilde opnieuw werd uitgebracht als Anyplace, Anywhere, Anytime en in Nederland een nummer 1-hit werd.