Duizenden kinderen lopen deze week weer de avondvierdaagse

Duizenden Tilburgse basisschoolscholieren starten vandaag met hun ouders aan de avondvierdaagse. Vier dagen lang leggen zij een route af door heel Tilburg. Vandaag en morgen is het in de Reeshof te doen, woensdag is Tilburg West aan de beurt en de avondvierdaagse sluit af met een wandeling door oud-Noord. 

Het wandelevenement start op maandag en dinsdag in het Reeshofpark en op woensdag en donderdag vanaf het terrein van De Rooi Pannen. Nog niet ingeschreven maar toch meedoen? Je kunt jezelf maandagavond vanaf 17:00 uur tot het startsein inschrijven in de tent in het Reeshofpark.

20160525_Avondvierdaagse_Woensdag_Corne_Hannink_Fotografie_0408-630x420

De routes van de avondvierdaagse

Lijkt het jou leuk om naar de avondvierdaagse te kijken of wil je praktisch weten door welke straten de wandelaars komen? Check dan vooral de routes van de verschillende dagen en afstanden. Verkeersregelaars lopen met de stoet mee waardoor het kan dat jouw straat of een straat waar je op dat moment moet zijn eventjes wordt afgesloten. De routes:

Maatregelen tegen de hitte

Het wordt de komende dagen erg warm en dus is het belangrijk dat je goede maatregelen treft. De organisatie maakte maandagmiddag al bekend dat de tien kilometer in ieder geval op maandag wordt geschrapt en de vijf kilometer wordt ingekort. De organisatie maakt dagelijks tussen 12:00 – 14:00 uur op Facebook bekend welke maatregelen ze treffen tegen de hittegolf. Een aantal tips tegen de warmte:

  • Neem genoeg drinken mee
  • Doe een pet op
  • Vergeet je zonnebril niet
  • Smeer je goed in
  • Draag lichte en luchtige kleding

Overigens kun je bij de start en finish water bijvullen en is er ook bij de verschillende verzorgingsposten op de route water verkrijgbaar.

Op de foto

Tijdens alle dagen van de avondvierdaagse zijn er fotografen van Tilburg.com aanwezig om de wandelaars op de foto te zetten en mooie sfeerreportages te maken. Deze foto’s kun je de dag nadat ze gemaakt zijn terugvinden op www.tilburg.com/fotos. Kom jij één of meerdere van onze fotografen tegen? Vergeet dan vooral niet te lachen naar het vogeltje!

AvondvierdaagseReeshof_Maandag_23mei2016_Fotografie-Jules-van-Iperen_143-630x420