Duizenden studenten en een druk programma: Purple Introweek bijna van start

Purple

De Purple Introductieweek is dé introductieweek voor alle nieuwe Fontys-studenten en vindt plaats van 26 tot en met 30 augustus. Nieuwe studenten krijgen hiermee een warme start en leren hun medestudenten, opleiding en de stad waar ze gaan studeren kennen.

Purple in cijfers:

  • 1.500 studenten overnachten op de Purple Camping in Goirle
  • 2.300 studenten overnachten in de Purple Herberg (Klokgebouw) in Eindhoven
  • 2.000 studenten in Tilburg en 5.500 studenten in Eindhoven doen mee aan de stadsprogramma’s
  • 10.000 studenten en medewerkers van Fontys worden verwacht op het Purple Festival in de Spoorzone

Purple Camping

Waar begin augustus nog graan werd verbouwd, verrijst eind augustus in Goirle (tegen Tilburg aan) de grootste studentencamping van Nederland. Maandenlange voorbereidingen zorgen ervoor dat er vanuit niets een gezellige camping ontstaat, waar 1.500 studenten tijdens de introductieweek een overnachtingsplaats hebben. Naast slapen staat ontmoeten centraal, waarvoor er een plein is voor tal van activiteiten.

Purple Herberg

In Eindhoven toveren ze het Klokgebouw een week lang om tot de grootste herberg van Nederland. Het Klokgebouw is de uitvalsbasis voor een groot aantal Eindhovense Fontys-studenten. De herberg krijgt meerdere slaapzalen en een grote gemeenschappelijke ruimte. Studenten kunnen in een studentikoze omgeving met elkaar kennismaken.

Stadsprogramma’s

Een gevarieerd middagprogramma op woensdag 28 augustus voert de nieuwe studenten langs diverse locaties in Eindhoven en Tilburg. De deelnemende organisaties krijgen hiermee een uitgelezen kans zichzelf te presenteren aan de nieuwe stadsbewoners. En aan studenten die geneigd zijn de stad alleen tussen campus en station te kennen.

Tilburg

Ze beginnen met een sportochtend op Purple Camping, met o.a. zumba en een bootcamp. Ook is er een stormbaan. Daarna gaan ze richting de Tilburgse binnenstad. Er is een fietsroute en een looproute. Op beide routes zijn er diverse stops ingelast waar je meer informatie over Tilburg krijgt en waar leuke activiteiten zijn.

Eindhoven

Ze beginnen op het Ketelhuisplein en maken stops o.a. bij het PSV-stadion voor een rondleiding, bij de Effenaar (Silent Disco met o.a. Nachtcollege en Nox) en er zijn leuke opdrachten op diverse plaatsen en er is een infomarkt.

Purple Festival

Op donderdag 29 augustus eindigen ze de introductieweek wederom met een spetterend festival, deze keer in de Spoorzone in Tilburg. Een mooie rauwe industriële omgeving waar iedereen kan genieten van muziek en leuke activiteiten. Dit jaar zijn er drie verschillende area’s met o.a. Bizzey, Partysquad, Paul Elstak, Tante Joke Karaoke, Hard2get en Joel Domingos. Ook is er dit jaar weer de Fontys Talent Stage, waar het muzikaal talent van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten optredens verzorgt.

Duurzamer

Dit jaar wordt er sterk ingezet op duurzaamheid. Zo wordt er gewerkt met zogenaamde hard cups, bekers die meerdere malen te gebruiken zijn. Hierdoor ontstaat er geen enorme berg plastic wegwerpbekertjes op het festivalterrein. Daarnaast komt eten waar mogelijk zo veel mogelijk uit de regio en is er ook een vegetarisch en biologisch aanbod.