Duizendste SocialSofa onthuld op de Heuvel in Tilburg!

Een bijzonder moment vanmiddag in Tilburg, zojuist is in de stromende regen op Heuvel in Tilburg de duizendste SocialSofa onthuld. Alle aanwezigen werden toegesproken door Joost Eijkens de directeur van SocialSofa. Hij vertelde vol trots over de geschiedenis van de Tilburgse benkskes, 7 jaar geleden bedacht door Karin Bruers. De SocialSofa zet Tilburg op de kaart. Ruim 250 van deze vrolijke bankjes staan  in onze stad, de andere 750 in de rest van Nederland en zelfs 1 in China.

Ambitie van de SocialSofa is om de grens over te gaan en Tilburg ook in het buitenland op de kaart de zetten met de benkskes, zoals ze in de volksmond worden genoemd.

Ook Karin Bruers sprak de aanwezigen toe en bedankte de gemeente Tilburg en alle mensen die vanaf het begin vertrouwen hadden in het project. Wat kleinschalig in de tuin van Karin begon is uitgegroeid tot een serieuze organisatie. In 2007 leek het nog een onhaalbaar doel, maar mede door de bijdrage van de stad Tilburg is SocialSofa uitgegroeid tot een bedrijf met mooie resultaten. “Veel straten zijn opgevrolijkt door een Sofa, sociale verkilling wordt tegengegaan en een grote groep reïntegranten is doorgestroomd naar de arbeidsmarkt.”

Burgemeester Noordanus hield zijn speech vanwege de regen kort. Trots was hij dat hij als Burgervader Peer samen met mevrouw Bruers als eerste plaats mocht nemen op het 1.000ste benkske. Het benkske op de Heuvel is ontworpen door Karin Bruers en bestaat uit vele spiegeltjes. Het symbool van de stad: de kruikenzeiker, is er in verwerkt.

Social Sofa gefeliciteerd met deze mooie mijlpaal en op naar de volgende 1.000!

Meer informatie over SocialSofa? Klik hier!