Eatonomy opent lunchroom in Fairtrade winkel WAAR

eatonomy

Tilburg is een nieuwe lunchgelegenheid rijker. In Fairtrade cadeauwinkel WAAR opent Barbara Potyka op 1 april haar lunchroom Eatonomy. Eerder werd ze met dit concept al verkozen tot Starter van het Kwartaal. Nu is dus ook de locatie bekend.

Concept Eatonomy

Voor bakster Barbara is dit een droom die uitkomt: in Tilburg een nieuwe plek waar je kan genieten van lekkere taarten en lunches. Vanaf zaterdag 1 april kun je al genieten van de heerlijke lunches van Eatonomy. De lunchroom vervangt de huidige lunchgelegenheid op de eerste verdieping bij WAAR Tilburg.

Bij Eatonomy is er veel keuze voor mensen met intolerantie voor gluten en geraffineerde suikers en de gerechten zijn veelal biologisch. Ook maakt ze regelmatig vegan of lactose vrije gerechten. Als je graag wilt weten wat er op het menu staat, meldt je dan aan op de Facebookpagina van WAAR Tilburg, vanaf april kan je hier zien wat er gekookt en gebakken wordt.

“Het is lastig om met de ingrediënten die Barbara gebruikt lekker gebak te maken, en dat is uiteindelijk toch het belangrijkst” zegt Mirjam van Noordennen, manager van WAAR Tilburg. “Alle taarten zijn vrij van geraffineerde suikers, ook dat is bijzonder. Barbara is een ware kunstenares. Wij staan keer op keer versteld van de taarten die zij maakt, deze smaken niet alleen goed, ze zijn ook een lust voor het oog.”

Een voorproefje van de lunchroom

Barbara werd in 2016 verkozen tot Rabo Starter van het Kwartaal en zei toen al ooit een zaak op een fysieke locatie te willen openen. Bij WAAR heeft zij deze plek gevonden. Naast taarten richt zij zich ook op salades en Buddha bowls; een lekker uitziende kom, vol met gezonde ingrediënten.

Naast een ontspannen plek om hiervan te genieten is er ook de mogelijkheid de gerechten mee naar huis te nemen. Met deze take away service bieden ze de gelegenheid om snel een gezonde lunch of avondmaaltijd te scoren.

WAAR staat bekend om haar eerlijke, duurzame en biologische producten. Ook lokale productie staat bij hen hoog in het vaandel. Juist in deze waarden hebben zij een ‘match made in heaven’ gevonden met Eatonomy. Een zo groot mogelijk publiek producten aanbieden die mooi en eerlijk geproduceerd zijn, dat is waar WAAR en Eatonomy beide voor gaan.