Eatonomy Rabo Starter van het Kwartaal

eatonomy

Dat eten en de anatomie van de mens onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn ondervond Barbara Potyka aan den lijve. Een verandering van voeding betekende voor haar een betere gezondheid. Vol passie stortte zij zich in de wereld van BIO- en glutenvrije producten die bovendien vrij zijn van geraffineerde suikers. Eind vorig jaar startte ze haar eigen bedrijf Eatonomy samen met haar partner Klaudiusz Bereziuk.  Barbara is met Eatonomy op 29 maart verkozen tot 8e Rabo Starter van het Kwartaal in het Rabobank Ontmoetingscentrum in Tilburg.

Tijdens de verkiezing beet Barbara het spits af met haar presentatie over Eatonomy. Haar passie, verstand van zaken en toekomstplannen gaven voor de jury de doorslag om Barbara tot winnaar te kronen. ‘Mijn grootste streven is om producten aan te bieden die mooi en smakelijk zijn, maar vooral voordelen hebben voor de algemene gezondheid. Ik laat zien dat een lekkernij zoet én gezond kan zijn, zonder dat er geraffineerde suikers en gluten aan te pas komen’, vertelt de stralende Barbara.

Eatonomy timmert goed aan de weg op creatieve markets, zoals de Swan Market in Tilburg. ‘Daarnaast zijn we vorige week gevraagd door Kaffee & Room en Veganity Foods uit Tilburg, en Foodguerrilla uit Breda om producten te leveren. Ook starten we met een weblog en webshop, én willen we in de toekomst een eigen zaak starten op een fysieke locatie’, vertelt Barbara. Eatonomy is te volgen via facebook.com/eatonomy.

Barbara nam het op tegen Ilona Besems van auto- en bergingsbedrijf Gijsbers Bedrijven Tilburg. Zij nam dit bedrijf onlangs samen met haar broer over van Geert Gijsbers die sinds 1962 de scepter zwaaide.

Starters een extra zetje geven

Vier keer per jaar organiseert Rabobank Tilburg en omstreken de Rabo Starter van het Kwartaal verkiezing. Twee of drie genomineerde starters worden uitgenodigd om hun bedrijf op een originele manier te presenteren. De winnaar ontvangt via lokale media een pr-boost en wordt geholpen met het vergroten van zijn of haar netwerk.

Winnaars van eerdere edities, zoals Nick van der Wiel van Signcentral en Marijn Verschure van Wednesday Whiskey, zagen de prijs als een extra springplank voor hun bedrijf en kregen hierdoor meer bekendheid en een groter netwerk. Mooie voorbeelden van ‘een aandeel in elkaar’ waar de bank trots op is!