Eef van Opdorp maakt Tilburg wegwijs in de wereld van budgetteren

Wie weet precies wat er elke maand netto binnenkomt en wat er weer uit gaat? Deze vragen stelde Eef van Opdorp op dinsdag 28 juni aan een zaal vol klanten van de Rabobank. De meerderheid van de bezoekers wist hier niet direct antwoord op te geven. Daarmee zette ze meteen de toon. Veel mensen zijn zich namelijk onvoldoende bewust van hun inkomsten- en uitgavenpatroon. Vervolgens gaf ze de toehoorders talloze praktische tips waarmee ze direct hun voordeel konden doen.

Eef van Opdorp is budgetcoach en bekend van tv-programma’s als ‘Uitstel van Executie’ en ‘Geld maakt gelukkig’. Naast haar televisiewerk is Eef trainer financiële educatie en geeft ze workshops en lezingen over slim omgaan met eigen geldzaken. ”Als ik het niet snap, snapt niemand het,” is haar motto.

Budgetbehoefte

Rabobank nodigde haar klanten uit omdat er behoefte is aan  financiële educatie. ”Onze adviseurs krijgen in de spreekkamer steeds meer vragen over budgetteren,” vertelt Antoinette Bresson-de Jongh, manager Multichannel bij Rabobank Tilburg en omstreken. ”Onze adviseurs helpen onze klanten hier graag mee verder, maar voor deze inspirerende avond hadden we ons geen betere spreker kunnen wensen dan Eef van Opdorp. Natuurlijk staan wij ook na deze avond voor iedereen klaar voor een goed advies of begeleiding”, aldus Bresson.

Pingelen maar

Eef maakte de zaal met veel enthousiasme bewust van een heleboel praktische zaken. ”Ga je op je gemak drie uur naar de stad voor een nieuwe spijkerbroek? Neem die tijd dan ook voor een ommetje voor een goede aanbieding.” Op de vraag wie in de zaal een extra fietstochtje maakt voor een goede deal, stak slechts één Tilburgse haar hand op.

”En kijk goed naar je vaste lasten. Het is lang niet altijd nodig om over te stappen naar een andere leverancier. De meeste bedrijven willen hun bestaande klanten heel graag behouden. Bekijk de duur van je contract en vraag bij afloop om een goede deal. En vind je het zelf niet leuk om dit uit te zoeken? Er is altijd wel iemand in je buurt die hier zijn hobby van heeft gemaakt,” vertelt Eef van Opdorp met een knipoog.

”Ik heb nu zin om alles eens goed te gaan bekijken thuis”, reageerde een bezoeker na afloop. Missie geslaagd? Ja!