Een avondje de deur uit in december: 3x Tilburgse Theater Tips

theater tips december

Muziek, theater, musical, comedy, dans en nog véél meer: Theaters Tilburg is het hele jaar lang van alle markten thuis. En dat is fijn voor iedereen die graag geniet van een avondje theater, maar misschien niet altijd maanden vooruit wil plannen. Wij zetten elke maand daarom dé Tilburgse Theater Tips voor je op een rijtje: gave voorstellingen waar nog steeds kaartjes voor te krijgen zijn! 

Deze laatste maand van het jaar valt er nog genoeg te beleven bij Theaters Tilburg. Zo zijn er verschillende voorstellingen in kerstthema en voorstellingen die je (met de kids) kunt bezoeken tijdens de kerstvakantie. Wij geven je drie tips!

#1 Christmas with Anúna

Het is inmiddels traditie dat het Ierse koor Anúna ons land in december aandoet met een sfeervol kerstconcert. Door de combinatie van adembenemend mooie a-capellazang, prachtige kostuums en flakkerend kaarslicht creëert Anúna een sfeer die je gegarandeerd in kerststemming brengt. Niet de minste van Anúna’s landgenoten zijn onder de indruk, getuige de uitspraak van Bono van U2: “Anúna, thank you for your genius of melody and harmony!”

  • Datum: vrijdag 13 december
  • Tijd: 20.30 tot 22.40 uur
  • Tickets:  vanaf €20,-

#2 Kinky Boots

In deze hilarische, brutale en ontroerende musical erft Charlie de slechtlopende schoenenfabriek van zijn vader. Dan komt Simon op zijn pad. De als bokser opgevoede Simon gaat het liefst door het leven als de flamboyante Lola. Om de fabriek te redden storten Charlie en ‘Lola’ zich op de markt van kinky laarzen voor dames die eigenlijk geen dames zijn. Niet iedereen in de fabriek is even blij met deze nieuwe richting.

Een met prijzen overladen feel-good Broadwayhit over nieuwe kansen en jezelf kunnen zijn, met swingende choreografieën en met muziek van wereldster Cyndi Lauper.

  • Data: 18 t/m 22 december
  • Tijd: 20.15 tot 22.50 uur (wo t/m za) en 14.30 tot 17.05 uur (zo)
  • Tickets: vanaf €39,50

#3 Sprookjesboom de Musical (4+)

Het leukste kerstvakantie-uitje voor de hele familie! In Sprookjesboom de Musical ontdekken de Sprookjesbosbewoners een ‘echt’ mens in het Sprookjesbos… een houthakker. Iedereen is in rep en roer. Als de houthakker – na een gemeen plannetje van de wolf en heks – de Sprookjesboom wil omhakken, is de chaos compleet. Lukt het de Sprookjesbosbewoners hier een stokje voor te steken?

Het is een vrolijke, interactieve en muzikale familiemusical met Roodkapje, Draak, Assepoester en vele bekende inwoners van het Sprookjesbos, met leuke meezingliedjes als Stampen, Stampen, Stampen en Hout Hakken. Zing, dans en stamp mee in dit grootse avontuur!

  • Datum: 27 december
  • Tijd: 13.30 tot 14.40 uur en 16.00 tot 17.10 uur
  • Tickets: vanaf €22,-

Tilburgse Theater Tips

Elke maand zet Tilburg.com een aantal Tilburgse theaterstips op een rijtje. Voorstellingen waar je voor dezelfde maand nog kaarten voor kunt krijgen en die zéker een bezoekje waard zijn. Pak je agenda erbij, bestel tickets en geniet! De complete agenda van Theaters Tilburg vind je overigens hier.