Nieuws

doloris menukaart
Let op! Dit artikel is al 436 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Een avondje uit bij Doloris: nieuwe kaart met heerlijke streetfoodgerechten uit de hele wereld

Het is inmiddels bijna een jaar geleden dat Doloris haar deuren opende in Tilburg. Het resultaat: een prachtige horecalocatie met schitterend uitzicht over de hele stad en ook nog eens heerlijk eten & drinken. Deze week ging de nieuwe menukaart in en wij mochten komen proeven.

De nieuwe menukaart is als het ware een reis over de wereld. Overal ter wereld is inspiratie opgedaan, worden werelden en keukens gecombineerd en wordt het lekkerste streetfood in een nieuw jasje gestoken. Het concept: kleine wereldse gerechtjes bestellen die in het midden van de tafel worden geserveerd zodat je lekker samen kunt delen. Denk aan Vietnamese rice paper rolls, Italiaanse calamari carbonara, Mexicaanse soft shell taco’s, Spaanse iberico steak en Koreaanse Bulgogi.

doloris nieuwe menukaart

In drie gangen een wandeling door de kaart

Wij zijn op uitnodiging van Rooftopbar Doloris en krijgen in drie gangen verschillende gerechtjes van de vernieuwde kaart te proeven. Vooraf krijgen we Italiaanse focaccia met aioli en basilicumolie. Hierna presenteert de bediening van Doloris drie gerechtjes: een Asian style steaktartaar van kalf, Italiaanse broodsalade en It’s Mie. De laatst genoemde is een Hawaïaanse vorm van een pokébowl met verse tonijn, gemarineerde mie, avocado, komkommer en wakamé. Drie smaakvolle gerechten die heerlijk in balans zijn. Met name de Asian style steaktartaar valt in de smaak.

Ondertussen vraagt de vriendelijke bediening (als de bediening goed is, mag dat zeker gezegd worden. En dat was in dit geval) of alles naar wens is. Dat is het zeker! Ze vragen ook netjes of we nog even willen wachten met de volgende gerechtjes of dat we er al van willen gaan genieten. Kom maar door!

Er worden wederom drie gerechten geserveerd. Één visgerecht, één vleesgerecht en één vegetarisch gerecht. Zo krijgen we een heerlijke Spaanse paella platter met verschillende zeevruchten waaronder inktvis en mosselen. Ook worden twee Thaise Yakitori spiesjes geserveerd met Oosterse salade. In tegenstelling tot veel zaken met Yakitori op de kaart: je proeft dat dit helemaal verse kipspiesjes zijn die ter plekke op de barbecue worden gegaard. Het vegetarische gerecht is een Franse cassoulet. Dit is een lichtpikante bonenschotel met paddenstoelen en tomatensaus. Ondanks dat wij niet per se liefhebbers van bruine bonen zijn, worden we aangenaam verrast door dit smaakvolle gerecht.

Vervolgens delen we nog een dessert. We krijgen een Spaanse Maracuja. Dit is een chocoladedessert met pure chocolade ijs en een ijstaartje op een perenbiscuit. Ook zijn er tonen van pruim aan het dessert toegevoegd. Een lekkere afsluiting van een avondje Doloris.

Conclusie: leuk avondje uit

Voor de bovenstaande gerechtjes reken je €70,- af in totaal, €35,- per persoon dus. Je hebt verschillende lekkere gerechtjes geproefd uit verschillende streken van de wereld. Daarnaast is de locatie echt een eyecatcher. Het ziet er hip, modern en bijna (en dat bedoelen we niet denigrerend) on-Tilburgs uit. Een spot die je in steden als Londen, New York en Parijs verwacht. Maar nu ook in Tilburg.

Ben jij nieuwsgierig en wil je een keer een avondje gaan genieten bij Doloris Rooftopbar? Reserveer dan vooral op de website. Zeker in de zomer kan het er nog weleens uitpuilen. Overigens heeft Doloris ook een fantastische lunchkaart. Keertje lunchen bij Doloris? Dat is zeker de moeite waard. Openingstijden vind je op de website.

Reageer op dit bericht