Een avondje uit in november: 3x Tilburgse theater tips

theater tips november

Muziek, theater, musical, comedy, dans en nog véél meer: Theaters Tilburg is het hele jaar lang van alle markten thuis. En dat is fijn voor iedereen die graag geniet van een avondje theater, maar misschien niet altijd maanden vooruit wil plannen. Wij zetten elke maand daarom dé Tilburgse Theater Tips voor je op een rijtje: gave voorstellingen waar nog steeds kaartjes voor te krijgen zijn! 

Voor november lichten we drie totaal verschillende voorstellingen uit: kindervoorstelling ‘Op de piratenboot’, de musical ’t Schaep met de 5 Pooten en ‘de Grande Finale’ van Jan Keizer en Anny Schilder.

#1 Op de piratenboot (2+)

Al jaren op rij is het feest in de schouwburg zodra Sassa, Toto en Koning Koos het podium betreden. Het kleurrijke trio beleeft de mooiste avonturen, maar… ‘piraatje spelen’ blijft favoriet! Prinses Sassa en Toto worden echte, stoere piraten en met hun zelfgebouwde piratenboot gaan ze op zoek naar een schat. Problemen lossen ze natuurlijk zelf op en áls het lukt, glimmen ze van trots!

Op de piratenboot is een vrolijke, interactieve voorstelling boordevol leuke liedjes uit de gelijknamige Z@ppelin tv-serie Het Zandkasteel. De kinderen mogen lekker meedoen en kunnen zelfs na afloop met hun helden op de foto!

  • Datum: zondag 10 november
  • Tijd: 13.00 – 14.15 uur
  • Tickets: vanaf €16,-

#2 ’t Schaep met de 5 Pooten

Wat is er Hollandser dan ‘t Schaep met de 5 Pooten? Met onvervalste Amsterdamse gein, geniale melodieën van Harry Bannink en de onvergetelijke teksten van Eli Asser, blijft ’t Schaep generatie na generatie entertainen.

In dit gloednieuwe verhaal, geschreven door niemand minder dan Raoul Heertje, gaan we opnieuw naar het café met de hilarische, venijnige en hartveroverende stamgasten. Kootje, Lukas, Doortje en de vaste klanten Lena, Arie, Riek en Opoe Withof komen in deze ontroerende en bijzonder grappige musical tot leven in het theater. Dein mee op de herkenbare muziek, sta versteld van de fraaie choreografieën en geniet van de tijdloze karakters met het hart op de tong en venijn op de lever. Want ja… er wordt uiteraard weer te veel gedronken én geroddeld, maar toch kan dit stelletje niet zonder elkaar. “We benne op de wereld om mekaar te helpen niewaar!”

  • Datum: dinsdag 12 november en woensdag 13 november
  • Tijd: 20.15 – 22.40 uur
  • Tickets: vanaf €42,-

#3 The Grande Finale

Ze staan al bijna 55 jaar samen op de bühne: Jan Keizer en Anny Schilder. Tijdens de voorstelling ‘The Grande Finale‘ staan ze nog één keer samen op het podium en zingen ze hun grootste hits van de afgelopen 50 jaar: Mon amour, Banjoman, Yeppa, Just an illusion, Amore, Le Legionnaire en nog veel meer. Kom nog één keer meezingen nu het nog kan, want na deze Grande Finale valt eind 2019 definitief het doek voor het Volendamse duo, die met BZN een onwaarschijnlijk succesverhaal beleefden.

  • Datum: donderdag 21 november
  • Tijd: 20.15 – 22.20 uur
  • Tickets: vanaf €24,50

Tilburgse Theater Tips

Elke maand zet Tilburg.com een aantal Tilburgse theaterstips op een rijtje. Voorstellingen waar je voor dezelfde maand nog kaarten voor kunt krijgen en die zéker een bezoekje waard zijn. Pak je agenda erbij, bestel tickets en geniet! De complete agenda van Theaters Tilburg vind je overigens hier.