Een bierquiz, gouden wikkels en meer: Bar Leonardo viert Week van het Nederlandse Bier

week van het nederlandse bier

De week (of eigenlijk tien dagen) van 16 tot en met 26 mei is uitgeroepen tot de Week van het Nederlandse Bier. Een goede reden voor verschillende biercafés in de stad om de focus te leggen op de trots van eigen bodem. Bier- en borrelcafé Bar Leonardo doet daar nog een schepje bovenop: speciaal voor de week van het Nederlandse Bier hebben zij 25 bieren van Tilburgse bodem op de tap en van de de fles. 

Maar dat is niet het enige wat het café doet tijdens deze speciale week. Ook lanceren ze hun nieuwe bierkaart, kun je prijzen winnen met een gouden wikkel en organiseren ze op 26 mei een gezellige bierquiz. Uiteraard zijn ze ook van de partij tijdens het Nederlands Bierfestival op de Korte Heuvel op zondag 19 mei.

Week van het Nederlandse Bier

Week van het Nederlandse Bier
Vergeet niet je nieuwe (bier)aanwinsten in te checken bij Untappd!

Gouden wikkel

Van donderdag 16 mei tot en met zondag 19 mei organiseert Bar Leonardo ‘Hop on the Tilburg Express’. Bestel een van de 25 Tilburgse bieren, van bijvoorbeeld Pinterman of LOC Brewery, en maak kans op een speciale bierproeverij voor 2 personen. Van elke 24 bieren bevat namelijk één fles een gouden wikkel! Vergeet ook niet je nieuwe (bier) aanwinsten in te checken bij Untappd, misschien verdien je er wel een unieke badge mee.

Bierquiz

Om de Week van het Nederlandse Bier in stijl af te sluiten, organiseert Bar Leonardo op 26 mei een bierquiz: een quiz helemaal in het teken van speciaalbier. Wat weet je eigenlijk van hop? Hoeveel soorten IPA zijn er eigenlijk? Kom je bierkennis testen onder leiding van de gezellige quizmasters en ga er vandoor met de titel ‘Grootste bierkenner van Tilburg’! Deelname is helemaal gratis.

Nederlands Bierfestival

Uiteraard gaat het Nederlands Bierfestival op de Korte Heuvel op 19 mei ook niet zomaar aan Bar Leonardo voorbij. Wat je tijdens dit gratis festival kunt verwachten? Hooibalen, dertien buitenbarretjes, muziek van DJ Ron en natuurlijk bier van eigen bodem. Ook hier heeft Bar Leonardo ervoor gekozen de nadruk te leggen op onze Tilburgse roots. Bij de buitenbar schenken ze namelijk twee Tilburgse biertjes.

Over Bar Leonardo

Week van het Nederlandse Bier

Bier- en borrelcafé Bar Leonardo bestaat in september twee jaar. Sinds de start zijn ze zich steeds meer gaan toeleggen op een mooi aanbod speciaalbieren. Deze week lanceert Bar Leonardo dan ook haar nieuwe bierkaart met maar liefst 100+ bieren: zestig bieren op de vaste seizoenskaart en minstens 40 bieren in het wisselassortiment. Want, elke maand krijgt het biercafé nieuwe specials binnen uit binnen- en buitenland. Biertjes die vrijwel nergens anders te krijgen zijn. Een plek voor de échte bierliefhebber!

Wil je meer weten over Bar Leonardo? Wij spraken eigenaar Florentijn Marinissen na één jaar als horeca-ondernemer. Houd ook vooral de Facebookpagina van het café in de gaten voor actuele ontwikkelingen.