Een dagje Reeshof: wij geven 7 tips!

Ben jij een échte Tilburger maar ben je nog niet bekend in de Reeshof? Dat kan natuurlijk niet! Er zijn veel leuke dingen in de Reeshof te doen waar je zeker eens geweest moet zijn. Als echte Reeshoffer zet stagiaire Jayli een paar leuke tips voor je klaar voor wanneer je een bezoekje komt brengen aan de Reeshof!

  1. Winkelcentrum Heyhoef

Winkelcentrum Heyhoef bestaat al meer dan 25 jaar en heeft zich over de jaren uitgebreid tot meer dan 50 winkels, gratis parkeergelegenheden, leuke evenementen en een wekelijkse markt op donderdag! Je vindt er winkels als Shoeby, Hans Anders, Jumbo, Jamin, Etos, Bruna, Hunkemöller, Lucardi, Gall&Gall en Riccio Kappers. Ook vind je er een aantal lokale ondernemers als Mooi, Gremmy Design, Foto Jans, De Groene Vlinder, Djewel Bijoux, Slagerij Vermeer, Visspecialist van Wijk en Allure planten. Er is voor ieder dus wel wat wils! Heb je zin in een dagje shoppen met tussendoor een lekkere lunch of een bak koffie? Neem dan zeker eens een bezoekje aan winkelcentrum Heyhoef.

Ps. Heb je geen auto of geen zin om te fietsen? Er zit een bushalte op 3 minuten van het winkelcentrum.

  1. Vers Friethuys Perron 3

Vers Friethuys Perron 3 is niet zomaar een frietzaak, je kunt er van alles eten! Van gewoon een lekker frietje tot een biefstuk. De frietjes zijn gemaakt van de beste aardappels van de lokale aardappelboer! Ook bieden ze een aantal glutenvrije en vegetarische snacks aan. Naast een heerlijke maaltijd kun je er ook heel gezellig zitten, Eigenlijk dus een enorm luxe friettent! Vers Friethuys Perron 3 zit tegenover het Reeshofstation en is dus goed bereikbaar.

  1. Reeshofpark

In het Reeshofpark heb je van alles te doen. Zo kun je genieten van een wandeling met de hondjes, picknicken op de velen grasvelden, voetballen, basketballen, spelen in een grote speeltuin, skaten in het skatepark en sporten met een aantal sporttoestellen. Je hebt er zelfs watertappunten waar je gebruik van kunt maken nadat je bezweet het veld af komt rennen! Daarnaast kun je genieten van heerlijke pannenkoeken bij PannenkoekenParadijs Tilburg.

  1. De IJsvlinder

Bij de IJsvlinder kun je terecht voor heerlijke ijsjes! Heb je zin in de smaak vanille of juist een apartere smaak zoals Bokkepootjes of witte chocolade framboos? De IJsvlinder heeft het allemaal! Ook kun je hier heerlijke Macarons, gebakjes, milkshakes of slush puppy’s halen. Niet alleen wij worden verwend, ze bieden ook een hondenijsje aan. Zo kunnen jij en je hond samen genieten van een lekker ijsje!

  1. Jumpsquare

Bij trampolinepark Jumpsquare kun je al je zorgen kwijt! Jumpen is leuk, gezond en toegankelijk voor iedereen. Een dagje weg met de kinderen, een originele activiteit met vrienden of vriendinnen, een zondagactiviteit met de familie of het gezin, een originele date, een uitje met collega’s; jumpen heeft het allemaal! De mogelijkheden zijn voor elk niveau en elke leeftijd eindeloos.

  1. Peerkes Hoeve

Lunchen, dineren of borrelen? Dan ben je bij Peerkes Hoeve op het juiste adres!  Het restaurant heeft een laagdrempelige en huiselijke sfeer in combinatie met hoogwaardige en originele, ambachtelijk bereide gerechten en bijpassende wijnen en speciaalbieren. Ieder seizoen presenteren ze een nieuwe menu- en wijnkaart en laten ze je genieten van wat het seizoen te bieden heeft. Ook biedt Peerkes Hoeve AperoDining aan, Hiermee wordt een twist gegeven aan de Franse Apéro, door de amusegerechtjes te vervangen door kleine culinaire diner items welke per drie gerechtjes worden geserveerd. Daarbij kun je zelf kiezen uit 9 of 12 gerechtjes en of je eventueel nog een dessert aan kunt. Ook leuk als cadeau te geven!

Extra tip: Heyhoef-Backstage 

Heyhoef-Backstage en al hun concerten zijn voor de Reeshoffers een bijzonder welkome manier om in de weekenden muzikaal uit hun bol te gaan. Het is een van de weinige uitgaansmogelijkheden in dit stadsdeel en notabene van een hoogstaand cultureel gehalte. Leuk om dus eens een bezoekje te nemen aan Heyhoef-Backstage!