Een Duitse avond, Minecraft Kinderboekenweek, Kidscinema, Tilburg Trappers en meer: dit zijn onze leukste weekend uittips!

Het is weer woensdag en dat betekent bijna weekend! Net als gewoonlijk zetten wij weer de leukste weekend uittips voor je op een rijtje. Hier zetten wij een aantal leuke tips voor je klaar voor het weekend van 13 tot 15 oktober! 

Vrijdag 13 oktober

Concert op de stationspiano in de hal van het Centraal Station

Het is een bijzonder verhaal. Toen de Belgische muzikant Donia Dab zo’n zes weken geleden in Tilburg moest wachten op zijn bus naar Turnhout, besloot hij om de wachttijd aangenaam te maken door muziek te spelen op de stationspiano in de stationshal. Omdat de piano in de felle zon stond, besloot de muzikant de piano te keren. Het instrument viel op zijn voet met een gebroken voet én kapotte piano als gevolg. Inmiddels is de stationspiano gemaakt en wordt hij op vrijdag 13 oktober weer in gebruik genomen. Het concert start om 11:00 uur. Donia Dab én bevriende artiest Sara B treden op.

Duitse avond bij De Patroon

Op vrijdag 13 oktober kunt u aanschuiven voor een ouderwets Duits feestje bij De Patroon. Tijdens deze gezellige avond kunt u genieten van live muziek op de accordeon. Ze serveren in drie-gangen: Flammkuchen met spek en ui, sauerkraut met bratwurst en warme apfelstrudel met ijs en slagroom.

Pop Up Cinema bij De Nachtzuster

Op vrijdag 13 oktober staat er weer een nieuwe editie van Pop Up Cinema bij De Nachtzuster gepland. Vanaf 17:00 uur verandert de zaal van De Nachtzuster in een verrassende bioscoopzaal. Moonage Daydream (2022) is een experimentele documentaire zoals je er nog nooit een gezien hebt. Documentairemaker Brett Morgen weeft spectaculair archiefmateriaal samen tot een caleidoscopische, half-psychedelische en zeer ambitieuze portret van de eclectische artiest. De film bevat nooit eerder vertoonde concertbeelden en is een audiovisuele ruimtereis die niet alleen de raadselachtige erfenis van David Bowie belicht, maar ook dient als een gids voor een leven dat zinvol is en ook voldoening geeft in de 21e eeuw.

Tilburg Trappers – Saale Bulls Halle

Een bezoek aan een thuiswedstrijd van Tilburg Trappers is een garantie op spektakel. Zowel op het ijs als op de tribunes is het goed vertoeven. Deze week spelen ze zelfs twee keer! Wil jij een wedstrijd van Tilburg Trappers bezoeken?

Zaterdag 14 oktober

Minecraft Kinderboekenweek

In oktober is het weer tijd voor de Kinderboekenweek! Het thema van dit jaar is ‘bij mij thuis’. Hoe is het bij jou thuis? Deze keer duiken ze in de blokkerige wereld van Minecraft en bouwen we ons eigen droomhuis. Van betoverende kasteeltorens tot gezellige boomhutten. De mogelijkheden zijn eindeloos! Als jij in de wereld van Minecraft zou wonen, hoe zou jouw droomthuis er dan uit zien?

HERE’S THE THING bij Poppodium 013

Op zaterdag 14 oktober zal het festival HERE’S THE THING plaatsvinden in Poppodium 013. In drie zalen van 013 laten nieuwe, maar ook gevestigde acts de beste en nieuwste post-punk, garagerock, psychedelica en indie songs horen.

THE COLLAB! bij De Harmonie

Tijdens deze buitengewone avond zal je deelnemen aan een ongeëvenaard vijfgangendiner, waarbij lokale producten schitteren in elke heerlijke gang. Ze hebben nauw samengewerkt met gerespecteerde lokale producenten om de smaken van onze regio te omarmen en te vieren. Om de gastronomische ervaring compleet te maken, hebben ze zorgvuldig een selectie van uitstekende wijnen samengesteld, verzorgd door Verbunt Verlinden, om perfect bij elk gerecht te passen.

Capt. J’s Hurricane 1 year anniversary bij Capt. J’s Hurricane

Wat gaat de tijd snel! Capt. J’s Hurricane bestaat alweer 1 jaar met dit nieuwe concept en dat moet natuurlijk gevierd worden. DJ El Che gaat de hele avond de allerbeste bachata, salsa, merengue, reggaeton, dem bow en latinpop voor jullie draaien. De toegang is uiteraard weer helemaal gratis, dus zorg dat je dit speciale feestje niet mist.

Zondag 15 oktober

Kidscinema: Tinkerbell en de grote reddingsoperatie bij de Schalm

Op zondag 15 oktober kun je naar de kidscinema bij Cultureel Centrum de Schalm voor de film Tinkerbell en de grote reddingsoperatie bij de Schalm. Wat zou jij doen als je een elfje zou ontmoeten? Wees getuige van het historische moment waarop TinkerBell voor het eerst een mens ontmoet, en het is niet wie je denkt!

Bocktrappen bij Arbie’s Beachhouse

Op zondag 15 oktober van 11:00u tot 17:00u is het weer tijd voor het jaarlijkse bocktrappen! Een unieke bockbierproeverij met zes verschillende bockjes en hapjes. Dit jaar gaat de tocht langs: Wijnbar Aards, Arbie’s Beachhouse, Boerderij Denissen, De Druiventros, Hemels en De Bron.

Finale pianoconcours van de lage landen in Het Cenakel

Muziekliefhebbers van klassieke pianomuziek hebben weer een bijzondere datum om te noteren in hun agenda’s. Op zondag 15 oktober wordt het Cenakel te Tilburg het toneel van het allereerste Pianofestival van de Lage Landen. Dit festival vindt plaats ter gelegenheid van de 70e verjaardag van de Tilburgse componist Jo Sporck. Het Pianofestival van de Lage Landen is een primeur voor Tilburg en belooft een betoverende dag vol muzikale ontdekkingen te worden. Gedurende één enkele dag, van 11.00 tot 17.00 uur, zal een selectie jonge pianisten zijn vaardigheden en passie voor pianomuziek tonen in vijf sessies van 50 minuten.

Willem II – FC Den Bosch

Op zondag 15 oktober 2023 staat de wedstrijd Willem II – FC Den Bosch op het programma in het Koning Willem II Stadion. De wedstrijd begint om 14:30 uur.

Tilburg Trappers – TecArct BlackDragons

Een thuiswedstrijd van Tilburg Trappers is een fantastisch uitje. Een wedstrijd van Tilburg Trappers zit namelijk vol met snelheid, ijs, flinke bodychecks en veel meer! Rondom de wedstrijd is er weer van alles georganiseerd. Zo kun je bijvoorbeeld een drankje doen in de Biergarten en kun je natuurlijk ook een lekker hapje nuttigen: er is altijd wel iets te toen bij Tilburg Trappers!

Uit-agenda

Benieuwd naar meer uittips dit weekend of de komende weken? Neem dan vooral een kijkje in onze uit-agenda!