Nieuws

Deurmatconcerten
Let op! Dit artikel is al 68 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Een hart onder de riem voor alle mensen die al ruim een jaar thuis zitten: Deurmatconcerten voor Binnenblijvers

In mei en begin juni trekt muzikaal cabaretduo Maartje & Kine door het land met maar liefst zeventig Deurmatconcerten voor Binnenblijvers. Op vrijdag 28 tourt het duo door Brabant en bezoeken ze onder andere Eindhoven, Breda en natuurlijk ook Tilburg. De deurmatconcerten zijn speciale mini-optredens voor de thuisblijvers en thuiswerkers, die inmiddels al ruim een jaar video-callen in cobert en pyjamabroek. Met deze concertreeks willen Maartje & Kine de leegte en eenzaamheid die ontstaan is bij de thuisblijver opvullen, juist op plekken waar je dit het minst verwacht.

Ruim 200 thuiswerkers en binnenblijvers hebben zich aangemeld

Maartje & Kine cruisen dus Noord-Brabant door in hun versierde tourbus. Zo willen ze zo veel mogelijk thuisblijvers verrassen met een Deurmatconcert. Al ruim 200 thuiswerkers en binnenblijvers hebben zichzelf of een bekende aangemeld. Kine: “Zo gaan we langs bij Marieke in Eindhoven. Ze werkt al een jaar alleen thuis op haar zolderkamer, terwijl haar man er vandoor ging met aan ander. We trekken langs Gerard in Breda, die aan het herstellen is na chemotherapie en al een jaar zijn kleinkinderen niet heeft gezien. En we verrassen docente Paula, die door het thuiswerken haar leerlingen mist.” Maartje & Kine trekken de achterklep open en spelen, in Vinex wijken, op voetbalvelden en voor de deur van Appartementencomplexen.

Opgeven kan nog steeds

Thuiswerkers, thuisblijvers binnenzitters en anderen die een gratis Deurmatconcert verdienen kunnen nog steeds opgegeven worden via de website van Maartje & Kine. De Deurmatconcerten zijn mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Kickstart Cultuurfonds.