‘Een hoop Tilburgers met een goed hart’

De bijzondere samenwerking tussen Stichting Kompaan en De Bocht met Snens en Koopboulevard Leyparc en honderden kinderen van diverse Brede Scholen in Tilburg wordt aanstaande zondag afgeloten. Kinderen pimpten dienbladen op voor het goede doel.

Sandra Westerveld samen met Nancy Swaanen, een van de initiatiefnemers van dit gebeuren, vertelt hoe het gegaan is:

‘Het regende pijpenstelen tijdens de opening. Na een natte en moeizame start hebben we toch nog een mooie inhaalslag gemaakt. Mede door relaties en bedrijven, via de mail te benaderen blijkt dat er toch nog een hoop Tilburgers met een goed hart zijn. We hebben de prijs van de dienbladen ook aangepast, wat ook geholpen heeft. Gedurende de periode hebben kinderen die bij ons in de winkel kwamen nog ter plekke een dienblad beschilderd wat weer voor extra opbrengsten zorgde. Dankzij het personeel van Leen Bakker, dat tijdens de jaarlijkse Kerstborrel de collectebus ter hande nam en in een stampvolle kroeg (Boer Robben in Udenhout)  binnenstapte, werd de collectebus lekker gevuld . Met alle beetjes bij elkaar zorgt dit hopelijk voor een mooi bedrag zondag!’

A.s. zondag afronding
Nancy Swaanen vult aan: ‘De opening was misschien wat onhandig gekozen op de zaterdag voor kerst; de regen kwam met  bakken uit de hemel en mensen hebben het vooral druk met hun kerstinkopen…. Dit alles is zondag niet het geval  dus we  hopen dat mensen nu wel in grote getale komen om 14.00 uur, als we de cheque overhandigen. Alle winkels op Koopboulevard Leyparc zijn dan ook open.
Er is natuurlijk weer een springkussen. Alle kinderkunstenaars kunnen op vertoon van de brief die ze via school krijgen een snoepzak halen bij Leen Bakker en een gratis oliebol bij de oliebollenkraam. Aan alle bezoekers word zondag ook iets lekkers uitgedeeld.’

Nog 15 dienbladen over tot a.s. zondag.
‘Er zijn nog  zo’n 15 dienbladen over op dit moment.’
Nancy richt zich nu rechtstreeks tot de lezer: ‘Heb jij al zo’n prachtig uniek collectors item thuis, ik wil er anders graag één voor je reserveren! Nu nog maar 10 euro voor de grote en 5 euro voor een kleinere versie.’
De volledige  opbrengst van de verkoop van deze dienbladen wordt geschonken aan Kompaan en De Bocht. Deze organisatie helpt o.a. moeders en kinderen die een veilig thuis nodig hebben en kinderen en jongeren waarbij problemen zijn in de opvoeding en ontwikkeling.

Op de website www.thuis-in-tilburg.nl kunt u stemmen op uw favoriete dienblad. Hiermee maakt u kans op mooie prijzen. En voor de meest gekozen kinderkunstenaar heeft men ook een verrassing in petto.
A.s. zondag 20 januari vindt de feestelijke prijsuitreiking plaats op Koopboulevard Leyparc. De organisatie hoopt tijdens een gezellige middag een mooie cheque te overhandigen aan Kompaan en De Bocht. Een mooie vorm van samenwerking tussen commerciële bedrijven en organisaties met social- welzijnswerk én onderwijsinstellingen!