Een jaar zoals vanouds voor Café Bolle

café bolle

Voor Café Bolle gaat het een jaar worden zoals vanouds: veel muziek, een goed podiumprogramma en een bijzonder eetconcept. “We zijn weer heel bewust met muziek bezig en willen weer een van de leukere muziekpodia van de stad worden.”

Daarmee wil manager Tim Oberdorf weer terug naar het gevoel van Bolle van vroeger. “We willen weer dingen doen die er eerst ook waren. Geen nieuw concept, maar wat we al deden gaan we gewoon net iets beter doen,” vertelt hij. “Na de verbouwing 2,5 jaar geleden, veranderde er mega veel in de look and feel. Het werd een stuk moderner door de nieuwe inrichting en de tegelvloer. Nu komt dat knusse en warme gevoel steeds meer terug.”

Theatraal podium

Na de herinrichting in 2014 nam het podiumgebruik af en dat vond Tim jammer. “Het theatrale podium met de rode pluche bühnegordijnen hoort echt bij Bolle en vraagt om een gevuld podiumprogramma.” Daar kwam vorig jaar al verandering in en dat wordt in 2016 met wekelijkse optredens alleen maar meer. “We zijn weer bewust met programmering en live muziek bezig. Dit moet vooral laagdrempelig en kwalitatief goed zijn.”

Tim geeft alvast een tipje van de sluier van het programma van 2016. Een maandelijks optreden van een coverband op vrijdag, regelmatige optredens van Comedyhuis Utrecht, maar ook jazz, klassieke muziek en CD presentaties staan op de bühne van het café. Ook bij Bolle: Clash of the Coverbands, verschillende tribute avonden en regelmatig bandjes van de Rockacademie.

Tim-Oberdorf-Cafe-Bolle
Manager van Café Bolle Tim Oberdorf

Barfood en barbecue

Naast de uiterlijke veranderingen werd er ook een nieuwe twist aan de menukaart gegeven. Een nieuw eetconcept werd geïntroduceerd: Bolle Barfood. Delen, proeven en genieten staan daarin centraal. De borden maakten plaats voor gezamenlijke planken en de Bolbecue werd geïntroduceerd, een barbecue voor meerdere personen op je terrastafel voor maar €12,50 per persoon.

Volgens Tim is Bolle een café geworden waar je de hele dag kunt doorbrengen, tot in de nacht toe. “Ik denk dat het Bolle dezelfde issues heeft als Tilburg als stad. Er is veel meer dan je in eerste instantie ziet. Het biedt net als de stad ook na je studententijd perspectief.”

Meer informatie

Ben je benieuwd naar de programmering van Café Bolle? Bekijk dan ook eens de website, de agenda van Tilburg.com of de Facebook pagina van het café. Bekijk ook eens de menukaart van Café Bolle om te zien welke gerechten je kunt bestellen.