Een kamer vol kringloopspullen

Als student heb je niet altijd evenveel te besteden. Het betalen van collegegeld, biertjes en je huur is al duur genoeg. Wil je een toch een gezellige studentenkamer? Dan kan het zijn dat je banksaldo het niet toelaat. Dat het niet veel hoeft te kosten, bewijst studente Hanne Clemens. Met een flinke dosis ‘kringloopliefde’ heeft ze voor weinig geld haar volledige kamer ingericht.

Hanne is 21 jaar, derdejaars filosofie studente aan Tilburg Universiteit en woont in een studentenhuis aan de Trouwlaan, samen met vijf huisgenoten. Ze woont sinds 1,5 jaar in haar kamer van 12 vierkante meter. “Het enige wat nieuw is in mijn kamer, is mijn matras.” Haar volledige studentenkamer is ingericht met tweedehands spullen.

Wekelijks is de studente te vinden in Kringloop Tilburg. “Elke week vind ik wel iets waar ik iets mee kan. Ik heb een zwak voor oude blikken en borden met gouden randjes en kitscherige bloemen. Het begint al echt een verzameling te worden.” En in de kleine kamer begint het dan ook ‘best wel heel vol te raken’. Om wat ruimte te maken gaat ze dan ook af en toe met volle tassen weer terug naar de kringloopwinkel.

hannekringloopboven

Het favoriete item in haar stulpje is de bank onder haar hoogslaper. De zomer voordat ze op kamers ging, struinde ze eindeloos kringloopwinkels af. Op zoek naar een perfecte bank. Uiteindelijk vond ze in het Belgische Kasterlee het pronkstuk. Voor €70 wist ze het item op de kop te tikken. De bank is overigens het duurste item in haar hele kamer. Ze schat dat haar volledige kamer zo’n €200 in totaal gekost heeft.

hanne-kringloop02

Het bureau in haar kamer heeft ze zelf samengesteld. De tafel kocht ze voor €30 op marktplaats, de twee kastjes vond ze voor €10 bij Kringloop Tilburg. De kastjes kregen een nieuwe kleur en om haar televisie kwijt te kunnen, maakte ze er zelf bebloemde plankjes aan vast.

De twee stoelen aan haar bureau zijn haar beste koopje tot nu toe. Voor één stoel betaalde ze €0,75, aan de andere was ze €2,50 kwijt. “Het blik verf was duurder dan de stoelen zelf. Daar heb ik vijftien euro voor betaald.” Dat je er ook geld mee kunt verdienen, blijkt uit een commodekastje dat Hanne ooit voor €15 kocht op de rommelmarkt. Voor €50 verkocht ze deze weer op Marktplaats.

hanne-kringloop3

Sinds een paar maanden houdt Hanne een weblog bij over DIY’s, Kringloopliefde, eten en Pinterest. Ze plaats blogs over haar breiwerken, recepten, studentenkamer en over Pinterest.“Ik ben echt verslaafd aan Pinterest. Soms denk ik na een uur: wat ben ik nu eigenlijk aan het doen?”

Offline doet ze ook graag inspiratie op. Tijdens haar wekelijkse bezoek aan kringloopwinkels bedenkt ze wat ze met de oude spulletjes kan doen. Daarnaast kijkt ze graag naar interieur van anderen voor nieuwe ideeën. “Als ik in het donker over straat loop, kijk ik graag stiekem bij mensen naar binnen.”

20150404_172552

De blaadjes aan haar muur heeft ze een tijd terug verzameld in het bos. “Ik heb ze tussen een boek gedroogd en kwam ze weer tegen. Ik vond het zonde om ze erin te laten zitten, dus ik heb ze opgehangen aan de muur.” Ben je benieuwd geworden naar andere DIY’s van Hanne? Bekijk dan ook eens haar weblog of haar Pinterest pagina.