Een kijkje in de praktijk met de St. Elisabeth Beroepentoer

Altijd al willen weten hoe het is om te werken als spoedeisende hulpverpleegkundige, operatieassistent of radiologisch laborant? De Beroepentoer van het St. Elisabeth Ziekenhuis Tilburg is een mooie gelegenheid om te kijken welk beroep bij jou past. Havo- en vwo-leerlingen kunnen in de week van maandag 30 september tot en met dinsdag 8 oktober een kijkje nemen in de praktijk.

De St. Elisabeth Beroepentoer geeft veel informatie over verschillende beroepen in het ziekenhuis. Leerlingen nemen een kijkje in de keuken bij elf verschillende beroepen. Van analist tot operatie-assistent en van verpleegkundige op de Intensive Care tot radiologisch laborant. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan de opleidingen.

Opleiding
“De leerlingen krijgen goede inhoudelijke voorlichting op de werkvloer, in de hoop dat zij kiezen voor een opleiding voor een van de beroepen in ons ziekenhuis. De meeste opleidingen starten in september”, licht adviseur arbeidsmarkt Manon Hagenaars toe. 

Het ziekenhuis biedt een boeiende leeromgeving. Je krijgt gedurende je opleiding een baan waarbij je veel praktijkervaring opdoet. Hiervoor krijg je een salaris of stagevergoeding. Daarnaast worden de studiekosten door het ziekenhuis vergoed.

Leerlingen die geïnteresseerd zijn, kunnen zich vóór 25 september 2013 aanmelden via de website van het ziekenhuis: www.elisabeth.nl/beroepentoer. Op deze website is ook meer informatie te vinden over de Beroepentoer.