Een leerplek en restaurant in één: ‘Binnen bij Parcours’ officieel geopend

Parcours

Heb je zin om een keer op een dinsdag (low budget) buiten de deur te eten? Parcours opende deze maand schoolrestaurant ‘Binnen bij Parcours’. Elke dinsdag kun je hier genieten van een driegangendiner voor €15,-, gemaakt en geserveerd door de leerlingen. Ook leuk: op donderdagen kun je hier tussen 13.00 en 14.00 uur ook terecht voor een lekkere lunch.

Het restaurant is een belangrijke leerplek voor jongeren om werkervaring op te doen in de keuken of bediening. Het is dan ook belangrijk dat er vooraf gereserveerd wordt in het restaurant. Iedere dinsdag is er plek voor 40 gasten tussen 17.00 en 19.30 uur.

Benieuwd welk menu je kunt verwachten? Het menu van Binnen bij Parcours varieert mee met de seizoenen mee en ligt al vast tot juni. Bekijk hier de menukaart.

Binnen bij Parcours

Het nieuwe schoolrestaurant dient als een ontmoetingsplek voor mensen van buiten de school die kennis willen maken met Parcours en de leerlingen. Binnen bij Parcours is er voor en door de leerlingen: zij zorgen zelf voor groente en fruit uit de eigen moestuin, voor een vers boeketje uit de bloementuin en voor de menukaart met iedere week een ander menu.

Over Parcours

Parcours is een school voor leerlingen tussen de twaalf en achttien jaar oud, die extra ondersteuning en begeleiding nodig hebben op het gebied van gedrag en sociaal-emotionele ontwikkeling. Parcours biedt praktijkgericht onderwijs (leerroute arbeid) en vmbo basis- en kaderberoepsgerichte leerweg. Bij Parcours wordt er veel aandacht geschonken aan sociale vaardigheden, burgerschap, leren leren en het ontwikkelen van arbeidscompetenties. Als team denken zij in kansen en mogelijkheden. Ze zijn trots als het goed gaat en leven mee als het toch (even) niet lukt met een leerling.

Lees hier meer over Parcours en het initiatief.