Een maand vol dans tijdens de Tilburg Oktober Dansmaand 2015

Tilburg Oktober Dansmaand 2015

Tilburg Oktober Dansmaand betekent een volle maand dans op de Tilburgse podia, pleinen en straten. Er zijn tientallen dansvoorstellingen, verrassingsacts op straat, kindervoorstellingen, meet en greets met choreografen en dansfeestjes.

Oktober Dansmaand is een evenement van Tilburg Dansstad en gaat van start op 1 oktober met “An evening with Jan Martens”, een ‘mini-festival’ vol dans en muziek in alle hoeken van de schouwburg.

Innovatie

Tijdens Oktober Dansmaand 2015 ligt de focus op vernieuwing. Zo is er ruimte voor een succesvolle,  betrekkelijk jonge generatie choreografen, zoals Itamar Serussi, Sabine Molenaar en Jan Martens, waarvan laatstgenoemde centraal staat tijdens de Openingsavond.

Er is een aantal premières, zoals de Nederlandse première van Daily Madness van Tobias Drager en Auf Wiedersehen van het Tilburgse ‘punkrock’ collectief T.r.a.s.h. Ook het jonge talent van Fontys Dance Academy en de Academie voor Danseducatie laat zich zien op diverse locaties.

Innovatie blijkt eveneens uit verbluffende technische mogelijkheden, waardoor dans een geheel nieuwe dimensie krijgt. Dit zien we o.a. bij Australian Dance Theatre, waar je de voorstelling met een 3D bril bekijkt en bij David Middendorp met zijn verbluffende visuals in Blue Technologie.

Openingsavond

Speciaal voor de opening van Oktober Dansmaand stelt Jan Martens, een jonge, succesvolle choreograaf afkomstig van Fontys Dance Academy, een avond samen vol muziek, performance, film, concert én dans. Het hart van de avond is de voorstelling The Dog Days Are Over, de bedwelmende, repeterende uitputtingsslag waarmee Martens internationaal furore maakt. Hieromheen zie je o.a. zijn nieuwste solo, werk op de vloer en op film van zijn dansers, en bijdragen van bevriende makers zoals United C en Connor Schumacher.

Ook klinkt er volop live-popmuziek van onder andere Soldier’s Heart en is er een afterparty met de Gentse DJ Boomslang. Kortom: Martens & co vullen tijdens deze samenwerking van DansBrabant en Theaters Tilburg alle hoeken van de schouwburg. De Openingsavond – An evening with Jan Martens vindt plaats op 1 oktober in Theaters Tilburg. Tilburg Dansstad is een samenwerking van:

Kijk voor het volledige programma van de Tilburg Oktober Dansmaand 2015 op www.tilburgdansstad.nl