Een Moluks en Indisch eethuis voor Tamara: By Tammy

39 jaar, getrouwd, 4 kinderen, bijna oma en eindelijk een eigen kookhuis waar iedereen lekker aan kan schuiven of een heerlijke maaltijd af kan halen.

Al toen ze kind was hielp ze haar moeder mee met koken en koekjes bakken, Tamara Rutumalessy (39) hield altijd al van koken. Met haar Molukse achtergrond is het Moluks en Indisch koken haar met de paplepel ingegoten. Haar moeder kookte vroeger al voor feesten en partijen van familie en vrienden. In de Molukse gemeenschap is het een traditie om elkaar dan te helpen met koken.

ByTammy

Eigen eethuis

Een tijdje geleden nam ze een Turks eethuis over in de Heuvelpoort, om het uit te proberen. Dat bleek zo’n groot succes te zijn dat Tamara de stap durfde te wagen om in de Havenmeester, aan de Piushaven, haar droom te verwezenlijken; een eigen eethuis; By Tammy. Tamara had eigenlijk al open willen zijn, de klanten worden ongeduldig en kunnen bijna niet wachten om weer te genieten van Tamara’s kookkunsten en schaterlach. Iedere dag bellen trouwe klanten uit de Heuvelpoort wanneer ze weer aan kunnen schuiven. Tamara heeft zelfs klanten uit Breda, Oisterwijk en Den Bosch. De horecavergunning laat nog héél even op zich wachten, maar By Tammy gaat vrijdag 26 juni al open als afhaaleethuis. Tamara gaat de echte Molukse gerechten serveren zoals onder andere Papeda, Renang. Sayur Lodeh en Tjollo Tjollo. Daarnaast gaat ze ook Indische gerechten koken zoals Bami en Nasi Goreng, Rendang en nog veel meer.

Tamara’s droom

Voor Tamara is haar droom werkelijkheid geworden. Koken voor anderen is haar passie. Dat By Tammy zo betaalbaar is heeft een reden; Tamara wil heel bewust ouderen en studenten een mogelijkheid bieden om betaalbaar, lekker en gezond te eten zonder daar zelf boodschappen voor hoeven te doen.

Wanneer Tamara haar horecavergunning heeft zal de officiële opening plaats vinden.

Meer informatie

Benieuwd naar By Tammy? Kijk dan op de website voor meer informatie.

Tamara1